Díky e-aukci elektrické energie dosáhla Příbram u svých budov značné úspory

10.03.2014 17:06

Dne 6. 3. 2014 proběhla přímo z kanceláře příbramského starosty Ing. Pavla Pikrta elektronická aukce na sdružené služby dodávky elektrické energie pro centrálního zadavatele Město Příbram, připravená společností eCENTRE, a. s. Tu za přítomnosti starosty města Ing. Pavla Pikrta a místostarosty Václava Černého provedl obchodní ředitel společnosti Jindřich Morávek.

Díky e-aukci elektrické energie dosáhla Příbram u svých budov značné úspory
Foto: Honza Groh
Popisek: Václavské náměstí v Příbrami

Soutěžní kolo začalo v 10:30 hodin a skončilo v 10:49 hodin, po 19 minutách soutěže. Soutěžní kolo bylo 2x prodlouženo. Celková vstupní hodnota e-aukce činila 2.416.312,- Kč. Nejnižší dosažená celková cena činila 1.414.055,- Kč.

„V soutěžním kole e-aukce tak bylo dosaženo úspory ve výši 1.002.257,- Kč, což činí 41,48 % oproti loňskému roku,“ informoval starosta města Ing. Pavel Pikrt.

Aukce se zúčastnilo celkem 9 uchazečů o zakázku. Základním hodnotícím kritériem pro hodnocení a posouzení výše uvedené veřejné zakázky byla zadavatelem stanovena nejnižší nabídková cena, kterou nakonec nabídla společnost Amper Market, a. s.

„Tohoto dodavatele elektrické energie bude ještě muset schválit Rada města na svém nejbližším zasedání,“ dodal starosta.

Radní se nyní začnou zabývat i tím, zdali by bylo efektivní nakupovat v rámci e-aukce také jiné komodity.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pribram-city.cz

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…