Díky rozhodnutí náchodských zastupitelů se pečovatelkám po letech navýší platy

15.03.2017 20:31

Zastupitelstvo města Náchoda jednalo v pondělí 13. března 2017 mimo jiné o zvýšení platů pečovatelek Městského střediska sociálních služeb Marie.

Díky rozhodnutí náchodských zastupitelů se pečovatelkám po letech navýší platy
Foto: Náchod
Popisek: Náchod

Pečovatelky se v tomto městském zařízení starají ve směnném provozu o seniory, kteří se již sami o sebe nedokážou postarat. Péče poskytovaná starším občanům v tomto městském zařízení je dlouhodobě nadstandartní ve srovnání se státními organizacemi obdobného zaměření, platy ošetřovatelek jsou však na úrovni pouze cca 67 % průměru průměrných mezd dle ČSÚ.

Zastupitelé proto na základě zvážení celkového přínosu tohoto zařízení pro chod města schválili jednomyslně možnost navýšení těchto platů formou zvýšení příspěvku od města na chod MěSSS Marie, tj. formou schválení Dodatku č. 1 ke smlouvě o plnění závazku veřejné služby obecného hospodářského zájmu a příslušného rozpočtového opatření. Díky tomuto dodatku, tak budou moci být následně navýšeny platy ošetřovatelek od 1. dubna letošního roku v průměru o 500 Kč.

„Jsem přesvědčen, že pečovatelky si za svou náročnou práci, kdy jsou v bezprostředním kontaktu se seniory a mnohdy i jejich „anděly strážnými“, zaslouží odpovídající odměnu a jsem proto rád, že jsme se jako zastupitelé na tomto navýšení shodli,“ komentoval rozhodnutí starosta Náchoda Jan Birke.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přerov: Proti proudu Bečvy vyjede cyklobus na Bumbálku

10:23 Přerov: Proti proudu Bečvy vyjede cyklobus na Bumbálku

Z Přerova na Bumbálku cyklobusem – a zpátky už v sedle kola! Také letos zajišťuje město tuto oblíben…