Dny sportovišť města Brna otevřou po Vánocích zdarma deset areálů

12.12.2017 13:01

Nové areály, delší program a mnohem víc rodinné zábavy. Dny sportovišť města Brna se v letošním roce uskuteční už potřetí a tentokrát půjde rovnou o třídenní akci, která Brňanům v povánočním termínu od středy 27. prosince do pátku 29. prosince otevře brány jednotlivých sportovišť.

Dny sportovišť města Brna otevřou po Vánocích zdarma deset areálů
Foto: Brno-stred.cz
Popisek: Nová radnice v Brně

Návrh předložil Radě města Brna první náměstek primátora Petr Hladík. Vysoká návštěvnost minulých let ukazuje, že Dny sportovišť města Brna táhnou. „Byli bychom rádi, aby se z toho stala vánoční tradice, aby lidé měli otevřená brněnská sportoviště a mohli si jít zasportovat. Užít si volný čas dohromady s celou rodinou, zaplavat si, případně zabruslit. Zároveň se jim představí sportoviště,“ přiblížil svou vizi Hladík, která má mezi zimními sporty jasného favorita. „Ideální pro mě je sport na sněhu a vždycky velmi rád vyrazím třeba na půl dne na běžky,“ prozradil.

Dny sportovišť města Brna pořádá společnost STAREZ – SPORT, a. s., které do nich zapojí všechny své provozy, samozřejmě vyjma koupališť.

První náměstek primátora ovšem vyzval také ostatní sportoviště, která nespadají pod správu městské společnosti STAREZ – SPORT, a. s., aby se ke Dnům sportovišť města Brna připojila. Takže se lidem otevřou také Stadion Sokola Brno I, Sportovní a rekreační areál Kraví hora s krytým bazénem i kluzištěm, Sportovní areál Tesla Brno, který otevře saunu, halu i posilovnu, Hudy lezecká stěna Brno nebo Minigolf One v Nákupním centru Královo Pole.

Rodiče i s dětmi mohou veškerá sportoviště navštívit zdarma, ovšem na některá potřebují zájemci rezervaci, kterou provedou na internetové adrese www.dnysportovist.cz, kde naleznou také podrobný program. „Spustili jsme webový portál, na kterém lze udělat dopředu rezervaci, jinak bychom způsobili kolaps provozů, kdyby se tam všichni návštěvníci nahrnuli,“ vysvětlil Hladík.

Vedle běžného vyžití nabídnou Dny sportovišť města Brna bohatý doprovodný program včetně soutěží o ceny. Aquapark Kohoutovice hostí Mistrovství Brna v jízdě na toboganu a lidé si tam vyzkouší také aquazorbing. Kraví Hora otevře své brány v bazénu i na kluzišti. V Městském plaveckém stadionu Lužánky zájemci okusí paddleboardy, trampolíny, nafukovací chobotnici na vodě nebo aquazorbing. Krytý bazén Ponávka připravil hodinové cvičení pro seniory, Stadion Sokola Brno I zase ukázky gymnastiky a zkušební lekce parkouru pod vedením dlouholetých trenérů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Test směsného komunálního odpadu. Téměř polovinu objemu tvoří dále vytříditelné složky

7:37 Děčín: Test směsného komunálního odpadu. Téměř polovinu objemu tvoří dále vytříditelné složky

Po několika měsících provedlo město Děčín spolu s technickými službami další test kontejneru na směs…