Do Hlinska se vrátilo technické školství a kraj pokračuje v rekonstrukcích silnic

24.03.2018 14:50

Hejtman Pardubického kraje Martin Netolický navštívil Hlinsko. Se starostou města Miroslavem Krčilem řešil mimo jiné situaci středního školství ve městě, kde byl pro letošní školní rok otevřen nový studijní obor zaměřující se na mlékaře. Druhým tématem byly krajské plány na rekonstrukce silnic nižších tříd v okolí města, do kterých kraj plánuje investovat desítky milionů korun.

Do Hlinska se vrátilo technické školství a kraj pokračuje v rekonstrukcích silnic
Foto: hlinsko.cz
Popisek: Hlinsko

„Reagovali jsme na požadavky zaměstnavatelů, a proto jsme v letošním školním roce na Gymnáziu Karla Václava Raise otevřeli nový učební obor Výrobce potravin – Mlékař, který je v současné době jediný svého druhu v republice. Prozatím studují ve škole čtyři mlékaři a předpokládám, že v příštím školním roce zájem o tento obor poroste,“ uvedl hejtman Martin Netolický. „Praxe studentů probíhá nejen v Mlékárně Hlinsko, ale také v Pribině Přibyslav, v Mlékárně Polná a mlékárně Moravia Lacto v Jihlavě. Je to pro ně jedinečná možnost pracovat přímo v těchto provozech, kde by do budoucna měli najít pracovní uplatnění,“ řekl hejtman Martin Netolický.

Ten se starostou Krčilem probíral také připravované krajské investice do silniční sítě druhých a třetích tříd. „Již letos bychom chtěli zahájit rekonstrukci první etapy silnice III/3437 z Hlinska směrem na Srní a Včelákov. Tento 2,7 kilometru dlouhý úsek by měl stát okolo 33 milionů korun. V rámci Integrovaného operačního programu připravujeme modernizaci silnice z Trhové Kamenice do Ronova nad Doubravou. Pokud se nám podaří vyřešit majetkoprávní vypořádání, tak bychom mohli začít stavět příští rok,“ řekl hejtman Netolický.

Oslavy 100 let republiky

Stejně jako v řadě dalších měst a obcí plánují i v Hlinsku důstojné připomenutí výročí 100 let od vzniku Československa. Hejtman se seznámil nejen s plánem města, ale nabídl také zapojení do připravovaných krajských aktivit. „Stejně jako některá další města v kraji jsme oslovili také Hlinsko, zda by mělo zájem připojit se k aktivitám, které jako kraj plánujeme. Věřím, že se nám společně podaří důstojným způsobem připomenout odkaz zakladatelů našeho státu a přiblížit vznik republiky mladé generaci,“ řekl hejtman Netolický.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Slavnosti svobody omezí provoz ve městě

10:29 Plzeň: Slavnosti svobody omezí provoz ve městě

Během Slavností svobody, které se konají od 3. do 6. května, bude v centru Plzně omezený provoz. Náv…