Do chrudimských Klášterních zahrad se vrací léto, a to vskutku divadelní

30.07.2015 19:31

Po loňském úspěšném letním programu v Klášterních zahradách připravila Chrudimská beseda pro letošní léto hned tři divadelní inscenace.

Do chrudimských Klášterních zahrad se vrací léto, a to vskutku divadelní
Foto: chrudim.eu
Popisek: Chrudim

Tento pátek začíná sezona v Klášterních zahradách tragikomedií Filumena Marturano patřící k tomu nejlepšímu z italské dramatické tvorby. Do Chrudimi přijede „star“ dnešní české divadelní scény paní Simona Stašová se Svatoplukem Skopalem a členy divadelní agentury Harlekýn. Vstupenky na toto představení jsou již téměř rozebrány.

V neděli 16. srpna zavítá do zahrad Divadlo pod Palmovkou, divadlo, které je zárukou dobrého divadelního zážitku. Komedii Můj romantický příběh napsal mladý skotský autor    D. C. Jackson částečně na motivy vlastních zážitků. Můj romantický příběh je divadelní zpovědí jedné generace a nabízí nejen smích a dojetí, ale klade i otázky, na něž všechny generace hledaly, hledají a budou hledat odpovědi - Jak si najít holku, když si myslíte, že jste totální looser? Jak se máte cítit, když jste pohledná žena, je vám 33 a všechny vaše kamarádky jsou již dávno vdané? Jak dostat zástupce opačného pohlaví do postele – a pak v pravou chvíli zase z postele? Jaká metoda je nejlepší, když se chcete vyvléci z možných závazků? Jak proplout životem, aniž by se vás něco skutečně dotklo? A jde to vlastně? Představení není vhodné pro diváky do 18 let, což jistě neodradí diváky napříč dalších věkových skupin.

Edith a Marlene je příběhem dvou slavných šansoniérek Edith Piaf a Marlene Dietrich. Autorka hry, maďarská scénáristka, staví do kontrastu dva odlišné způsoby přístupu k životu - na jedné straně chladnou, ukázněnou profesionalitu Marlene Dietrich, na straně druhé plný, vášnivý a intenzivní život Edith Piaf. Nejslavnější písně zlaté éry šansonu na pozadí dramatických osudů Edith Piaf si přijďte poslechnout v pátek 28. srpna do Klášterních zahrad v Chrudimi. Inscenaci přiváží opět pražské Divadlo pod Palmovkou.

Více informací o letních pořadech v chrudimských Klášterních zahradách na www.chrudimdnes.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přerov: Proti proudu Bečvy vyjede cyklobus na Bumbálku

10:23 Přerov: Proti proudu Bečvy vyjede cyklobus na Bumbálku

Z Přerova na Bumbálku cyklobusem – a zpátky už v sedle kola! Také letos zajišťuje město tuto oblíben…