Do práce karlovarského Studentského parlamentu se zapojili i gymnazisté

16.04.2014 17:01

Studentský parlament v Karlových Varech se rozrostl, jeho členy se nově stali zástupci Prvního českého gymnázia v Karlových Varech. Do projektu, jehož cílem je mapovat názory karlovarských školáků na dění ve městě, je již zapojeno 11 základních a středních škol.

Do práce karlovarského Studentského parlamentu se zapojili i gymnazisté
Foto: Hana Čechová
Popisek: Karlovy Vary, pohled na město z výšky

Účastníci dubnového zasedání se mimo jiné zajímali o právě probíhající legislativní proces, na jehož konci by z podnětu vedení Karlových Varů měla být změna zákona o reklamě, která umožní městům a obcím regulovat cizojazyčné nápisy na provozovnách. Předmětem diskuse byl také pořádek a čistota města. Školáci obdrželi informace o systému a formách úklidu a údržby komunikací a veřejných prostranství, zapojení pracovníků z řad nezaměstnaných v režimu veřejně prospěšných prací. Tématem diskuse byla konzumace alkoholu na veřejnosti a řešení této problematiky, budoucí regulace kočárové dopravy ve městě a přesun známé nedělní burzy na pozemky města.

Studentský parlament se schází jednou za dva měsíce a je jednou z mnoha aktivit, v rámci kterých vedou představitelé města přímou debatu s veřejností a odpovídají na konkrétní dotazy a podněty.  Další aktivitou je Fórum Zdravého města Karlovy Vary, jehož čtvrtý ročník proběhne zítra (v úterý 15. dubna) od 16 hodin v sále Lidového domu ve Staré Roli. Na toto celoměstské fórum pak v příštích týdnech naváží diskusní fóra pro jednotlivé městské části.

Program první série diskusní fór:

4. 5. ZŠ Truhlářská – fórum pro Starou Roli a Počerny                           
21. 5. Karlovarská teplárenská, a.s. (jídelna) – fórum pro Bohatice
28. 5. ZŠ J. A. Komenského – fórum pro Drahovice, Olšová Vrata, Hůrky   
4. 6. ZŠ 1. Máje (jídelna) – fórum pro Cihelny, Doubí, Dvory, Tašovice   

Začátky jsou stanoveny vždy na 17. hodinu. Druhá série diskusních fór pro ostatní části města proběhne v listopadu letošního roku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: karlovyvary.cz

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Praha 2 má nový poesiomat

19:06 Praha 2 má nový poesiomat

Návštěvníci Sadů Svatopluka Čecha na Vinohradech mají od včerejšího dne novou atrakci – hrací skříňk…