Do vsetínských mateřských škol byly přijaty všechny děti

08.05.2014 17:53

Ve středu 9. dubna proběhly ve Vsetíně zápisy dětí do mateřských škol. Díky navýšení kapacit v průběhu uplynulých 3 let o více než 100 míst bylo k předškolnímu vzdělávání přijato všech 297 dětí, které se zúčastnily zápisu a do 31. 12. 2014 dovrší tří let věku.

Do vsetínských mateřských škol byly přijaty všechny děti
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dolní náměstí ve Vsetíně

Město Vsetín zřizuje celkem 9 mateřských škol: MŠ Ohrada, MŠ Luh, MŠ Kobzáňova, MŠ Trávníky, MŠ Benátky, MŠ Jasenka, MŠ Rokytnice, MŠ Sychrov a MŠ Na Kopečku.

V minulém období byly kapacity rozšířeny o nové třídy na MŠ Kobzáňova (2 třídy), MŠ Rokytnice (1třída), MŠ Sychrov (1třída). Dále byla využita možnost navýšení kapacity udělením výjimky u některých tříd MŠ v souladu se školským zákonem.  

„Celková kapacita mateřských škol zřizovaných městem je pro děti od tří let věku v této chvíli dostačující, neboť přijímáme i děti, které dovrší tří let věku do 31. 12. 2014,“ doplnil Petr Kořenek, II. místostarosta města.

Na MŠ Ohrada bylo přijato 29 dětí, do Luhu 47 dětí, do MŠ Kobzáňova 37 dětí, na Trávníky 26 dětí, na Benátky 39 dětí, na Jasenku 20 dětí, dále 47 dětí bylo přijato do Rokytnice, na Sychrov pak 35 dětí a 17 dětí od září začne chodit do MŠ Na Kopečku.

V den zápisu si rodiče s dětmi mohli prohlédnout prostory jednotlivých školek, seznámit se s prostředím i s paní učitelkou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mestovsetin.cz

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Proběhla velká úklidová akce dobrovolníků

22:28 Liberec: Proběhla velká úklidová akce dobrovolníků

Statutární město Liberec opět podporovalo dobrovolníky, kteří se připojili k úklidové akci Ukliďme L…