Dobříš: Rekonstrukce budovy pošty podpoří proměnu náměstí a přinese nové služby občanům

18.11.2022 15:03 | Tisková zpráva

Špičkové zázemí pro občany, zaměstnance i nájemce prostor přinese již v průběhu roku 2023 zrekonstruovaná budova pošty.

Dobříš: Rekonstrukce budovy pošty podpoří proměnu náměstí a přinese nové služby občanům
Foto: Město Dobříš.
Popisek: Dobříš

Z objektu, který nyní prochází rozsáhlou rekonstrukcí, vznikne moderní administrativní centrum, jež bude plně odpovídat současným standardům. 

Anketa

Cítíte se ohroženi aktivitami vedení Ruské federace?

5%
94%
hlasovalo: 34788 lidí

Budova ze 70. let minulého století původně vznikla jako spojovna a telefonní ústředna. Později ale přestala sloužit svému původnímu účelu, což bránilo plnému využití jejího potenciálu. Rekonstrukce nyní vrátí lesk nejen vnitřním prostorám, kde se lidé mohou kromě České pošty těšit i na doplnění nabídky služeb, ale k lepšímu promění také vnější vzhled budovy. Dokreslí tak výsledek probíhající rekonstrukce náměstí Komenského, jež dá centru Dobříše novou tvář.

Měly by zde vzniknout dvě menší retailové jednotky, které doplní v přízemí budovy pobočku České pošty. V prvním a druhém nadzemním podlaží vznikne nabídka samostatných kanceláří ve skladbě cca 10 kanceláří po 15 m2 na patro + variabilní openspace se zázemím 150-300 m2.  Pro bližší informace k pronájmu se již nyní lze obrátit na zástupce společnosti Q property s.r.o., pod kterou tato agenda spadá na email: pronajem@qproperty.cz nebo tel: 725 836 068

„Po dokončení celkové rekonstrukce bude objekt pošty nově nízkoenergetický s rekuperací vzduchu v kancelářích a fotovoltaikou na střeše. V rámci rekonstrukce budou rovněž odstraněny veškeré stavební nánosy, jež nekorespondují s původním architektonickým konceptem, kterým jsme se s respektem k předchozím generacím stavitelů inspirovali při navrhování,“ uvedl architekt projektu Bohuslav Šenkýř. Dominantním prvkem návrhu jsou podle něj velkorysá okna do bývalých ústředen, nové vstupy do objektu a cihelná fasáda, jež podtrhne charakter budovy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete z Bruselu zajistit naši potravinovou soběstačnost?

Podle mě je to klišé a nemůžeme být potravinově úplně soběstační, obzvlášť dnes, kdy je dost nevyzpytatelné počasí. A i kdybychom soběstační byly, nebude nás to stát mnohem více než potraviny z dovozu? Podpora českých potravin je sice hezká věc, ale zas né každý na to má rozpočet. Stačí se podívat n...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Rekonstrukce kanalizace a komunikace v Šantově ulici

19:27 Olomouc: Rekonstrukce kanalizace a komunikace v Šantově ulici

Kompletní obnovou uličního profilu projde slepý úsek Šantovy ulice od parkoviště po tř. 17. listopad…