Domažlice: Kuchyně v základní škole prošla první etapou rekonstrukce

19.11.2017 16:57

První etapou rekonstrukce prošla v uplynulých měsících školní kuchyně v Základní škole, Komenského 17 v Domažlicích. Opraveny byly především rozvody a zázemí pro kuchařky. Denně je ve školní kuchyni připravováno na dva tisíce obědů.

Domažlice: Kuchyně v základní škole prošla první etapou rekonstrukce
Foto: domazlice.info
Popisek: Domažlice

První etapu náročné rekonstrukce má za sebou školní kuchyně základní školy v Komenského ulici v Domažlicích. Celkové náklady na stavbu, která byla zkolaudována v polovině října, byly 3,9 milionu korun (hrazeno z rozpočtu města).

„V první etapě byla opravena venkovní hydroizolace, proběhla také částečná rekonstrukce rozvodů vodoinstalace, kanalizace a topení v návaznosti na další etapu. Proběhla částečná instalace vzduchotechniky, rekonstrukce šaten a sociálního zařízení pro kuchařky, oprava skladu zeleniny, skladu potravin, a také oprava místnosti pro přípravu zeleniny,“ vyjmenoval ředitel ZŠ Komenského 17 Ivan Rybár.

V další etapě by měla přijít na řadu rekonstrukce samotné varny a jídelny.

Maso je připravováno bez tuku

Zaměstnanci školní kuchyně v Komenského ulici denně vaří dva tisíce obědů a připravují 300 svačin.

„Ač se to zdá nemožné, nepoužíváme polotovary ani instantní směsi. Vaříme si sami knedlíky, bramborové z čerstvých brambor, lívance, langoše, rajskou omáčku z čerstvých rajčat a mrkve, svíčkovou z čerstvé zeleniny a na dochucování jídel nepoužíváme žádné glutamáty,“ upozornil Rybár.

Maso je v jídelně připravované v konvektomatech bez tuku a na jídelníčcích, které jsou sestavovány dle nutričního doporučení, jsou i suroviny jako jáhly, bulgur, kuskus, špalda, chia semínka nebo vločky.

„Používáme žitnou mouku a žitné výrobky. Nechybí bar s čerstvou zeleninou, ovocem, mléčnými výrobky nebo saláty s čerstvou zeleninou. K pití podáváme 100% džusy, čistou vodu ochucenou citronem, mátou nebo čaj,“ doplnil Rybár.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: Stavební práce zkrátí školní rok ve dvou ašských mateřinkách

13:37 Aš: Stavební práce zkrátí školní rok ve dvou ašských mateřinkách

Jednou z letošních investic do školských zařízení v Aši budou stavební úpravy hygienických zařízení …