Domažlice: Městská policie opět nabízí značení jízdních kol

16.07.2017 9:45

Krádeže jízdních kol nejsou v dnešní době ničím neobvyklým, přestože podle statistik Policie ČR jejich počet výrazně klesá, stále se objevují nové případy této majetkové trestné činnosti. Městská policie Domažlice proto již od roku 2015 v rámci preventivní činnosti značí jízdní kola syntetickou DNA, která je pomáhá ochránit.

Domažlice: Městská policie opět nabízí značení jízdních kol
Foto: domazlice.info
Popisek: Domažlice

Forenzní identifikační značení však nelze vnímat „všespásně“, jak se mnozí majitelé jízdních kol domnívají. Značení jízdních kol rozhodně nenahrazuje vlastní opatrnost a obezřetnost, jen ji doplňuje a zvyšuje šance na opětovné navrácení jízdního kola oprávněnému majiteli v případě jeho odcizení.

Od roku 2015 domažličtí strážníci označili již více než 180 předmětů – jízdních kol a invalidních vozíků, příp. jiných kompenzačních pomůcek (např. tzv. chodítek pro seniory) v celkové hodnotě téměř 5 milionů Kč. O ochranu jízdních kol i kompenzačních pomůcek je mezi veřejností stále velký zájem a domažličtí strážníci se proto rozhodli v realizaci tohoto projektu i nadále pokračovat, v letošním roce navíc s finanční podporou Ministerstva vnitra v rámci Programu prevence kriminality 2017.

Zájemci o bezplatné označení jízdního kola či jakékoliv kompenzační pomůcky se mohou hlásit přímo na služebně městské policie nebo na telefonním čísle preventistky MP Domažlice: 727 952 703.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: V cykloparku byl dokončen už čtvrtý singletrail, dlouhý skoro sedm kilometrů

19:06 Aš: V cykloparku byl dokončen už čtvrtý singletrail, dlouhý skoro sedm kilometrů

V lesním terénu vrchu Háj byla nedávno dokončena stavba sedm kilometrů dlouhé přírodní trasy pro vyz…