Door to door – Olomoučané třídí papír a plasty v rodinných domech

18.03.2018 14:48

V průběhu loňského roku se v Olomouci podařilo vytřídit 152 tun papíru a 125 tun plastů prostřednictvím žlutých a modrých popelnic u rodinných domů. Uplatněný systém „door to door“ („sběr ode dveří ke dveřím“) je výrazně podporován Ministerstvem životního prostředí ČR.

Door to door – Olomoučané třídí papír a plasty v rodinných domech
Foto: olomouc.cz
Popisek: Olomoucká radnice

Projekt byl v Olomouci zahájen na konci roku 2016 pod názvem Zhodnocení účinnosti individuální sběrné sítě v systému odděleného sběru vybraných složek komunálních a obalových odpadů ve statutárním městě Olomouc, neboli třídění papíru a plastů v rodinných domech. Město ho realizuje ve spolupráci s autorizovanou společností EKO-KOM, která dodala nádoby, a Technickými službami města Olomouce, které se zabývají svozem odpadů.

„Olomoučanům bydlícím v rodinné zástavbě byly bezplatně zapůjčeny modré a žluté nádoby na papír a plasty o objemu 240 litrů. Svoz jednotlivých odpadů pak probíhal od počátku roku 2017 v dvoutýdenním intervalu střídavě plasty a papír,“ popsal ředitel Technických služeb města Olomouce Miroslav Petřík.

Olomouc dlouhodobě patří mezi nejlepší města v třídění odpadu v Česku. Za loňský rok obyvatelé města vytřídili 1907 tun papíru a 1303 tun plastů.

V současné době je po městě rozmístěno více než dva tisíce nádob na papír a 2500 nádob na plasty.

Noví zájemci o přidělení nádob mohou obracet na odbor životního prostředí Magistrátu města Olomouce, odd. odpadového hospodářství a péče o prostředí – Mgr. Petr Swaczyna, telefon: 588 488 335, e-mail: petr.swaczyna@olomouc.eu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prostějov: Kulturní léto nabídne kvalitní program i letos

22:05 Prostějov: Kulturní léto nabídne kvalitní program i letos

Také letos se Prostějované a návštěvníci našeho města mohou těšit na bohatou škálu kulturních aktivi…