Dopravní společnost Zlín-Otrokovice posiluje dopravu pro návštěvníky hřbitovů

19.10.2016 16:19

Cestující se nemusejí obávat, že by se v dušičkovém období nedostali městskou hromadnou dopravou na hřbitovy. Dopravní společnost Zlín – Otrokovice ve spolupráci s městem Zlín a městem Otrokovice připravuje jako každoročně posílení dopravy na autobusových linkách 31,32 a55. Mimořádná zastávka bude zřízena u hřbitova ve Zlíně-Mladcové.

Dopravní společnost Zlín-Otrokovice posiluje dopravu pro návštěvníky hřbitovů
Foto: zlin.eu
Popisek: Zlín, ilustrační foto.

Lesní hřbitov – posilové spoje

Na autobusové lince 31 budou zařazovány posilové spoje na trase mezi zastávkami Náměstí Míru – Náměstí Práce – Krematorium a zpět na Náměstí Práce a Školní, a to v nepracovních dnech 28. – 30. října a rovněž o víkendu5. a6. listopadu. Posilové spoje se budou na lince objevovat přibližně v čase od 8 do 18 hodin. Tyto zvlášť označené autobusy budou vynechávat zajížďku na zastávku Maják-točna. Budou jezdit podle mimořádných jízdních řádů, které budou zveřejněny na zastávkách i na internetu. Některé z posilových spojů budou jezdit od zastávky Krematorium dál přes zastávku Kudlov-tiskárna až na točnu Kudlov-U Pomníku padlých a zpět.

Před pietní vzpomínkou na zesnulé, která se uskuteční na Lesním hřbitově v neděli 30. října od 14 hodin a po jejím skončení bude nasazen ještě druhý posilový vůz. Stejně tak bude druhý posilový vůz rozšiřovat přepravní kapacitu a počty spojů rovněž o týden později v neděli 6. listopadu před a po dušičkové pobožnosti, která bude mít začátek v 15 hodin.

„Předpokládáme, že zvýšený zájem o dopravu z centra Zlína na Lesní hřbitov se projeví i v některých pracovních dnech. Proto už o víkendu 22. a 23. října budeme mít připraven posilový autobus i s řidičem, aby mohl vyjet na linku 31 operativně na pokyn dispečerské služby, pokud by řidiči pravidelných spojů zaznamenali takovou potřebu,“ řekl vedoucí dopravního úseku Pavel Nosálek. Posilový autobus bude v záloze i v pracovních dnech před a po svátku Památky zesnulých.

Mladcová – několik spojů pojede až ke hřbitovu

Doprava cestujících bude v nepracovních dnech dušičkového období mimořádně zajišťována též ke hřbitovu ve Zlíně-Mladcové. Několik spojů linky 32 bude prodlouženo z točny Mladcová-Bartošův dům až na dočasně zřízenou zastávku Mladcová-hřbitov. Konkrétní spoje budou vyznačeny v jízdních řádech na zastávkách i na internetu.

Hřbitov v Kvítkovicích

V Otrokovicích na lince 55 zajíždějí ke hřbitovu do Kvítkovic standardně dva odpolední spoje každou sobotu a neděli. V nepracovních dnech 28. – 30. října a5. a6. listopadu budou na tyto spoje zařazovány pro zvýšení přepravní kapacity dva autobusy místo jednoho.

„V minulých letech jsme o Dušičkách zřizovali také mimořádnou zastávku u hřbitova ve Zlíně-Štípě. Tam se však podařilo vybudovat zastávku trvalou a návštěvníci hřbitova ji využívají na lince 36x ve směru od Velíkové celoročně,“ dodal Pavel Nosálek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Mezinárodní pivní festival zahájila soutěžní část

13:37 Litoměřice: Mezinárodní pivní festival zahájila soutěžní část

Již 34. ročník prestižního Mezinárodního pivního festivalu byl dnes zahájen na litoměřickém výstaviš…