Dračí lodě se po roce vrátí na Odru u Bohumína

23.08.2016 7:30

Po řece Odře u Starého Bohumína se budou prohánět dračí lodě. Posádky si otestují sehranost a sílu v pažích v sobotu 27. srpna. Pátý ročník nevšedního závodu startuje v 9 hodin. Akci pořádá občanské sdružení Přátel bohumínské historie.

Dračí lodě se po roce vrátí na Odru u Bohumína
Foto: mesto-bohumin.cz
Popisek: Bohumín

Trať bude stejná jako v loňském roce, na závodníky čeká 200 metrů dlouhý úsek proti proudu řeky. Účast avizují posádky z Bohumína, Karviné, Petřvaldu, Věřňovic nebo Dolní Lutyně-Neradu. „Budeme mít k dispozici čtyři lodě s tím, že zatímco dvě pojedou zrovna po trati, ve zbylých dvou se budou chystat další posádky. Máme potvrzených čtrnáct týmů a letos opět platí pravidlo, že na palubě každé lodi musejí být minimálně čtyři pádlující ženy,“ uvedl Zbyněk Krůl ze sdružení Přátel bohumínské historie.

Týmy si mohou jízdu po řece v dračí lodi vyzkoušet v předvečer závodu, v pátek 26. srpna od 17 hodin (u nástupního vodáckého místa ve Starém Bohumíně, poblíž starého hraničního mostu). Zázemí pro závodníky i fanoušky je na sobotní závod zajištěné, včetně hudby a domácího občerstvení. „Nově si letos návštěvníci budou moci přímo na místě zakoupit limitovanou edici magnetky s motivem dračích lodí,“ upozornil Krůl. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…