Dvojitá porce zábavy v Bohumíně, Den dětí vystřídají ekologické stánky

26.05.2017 18:30

Nevšední zážitky mohou dopřát rodiče svým dětem, když je v neděli 28. května odpoledne vezmou do bohumínského Hobbyparku. K oslavě Dne dětí tu městská agentura K3 Bohumín přichystala zábavné odpoledne plné vystoupení, pohádek, pouťových atrakcí i soutěží. Všichni bohumínští školáci z prvního stupně se navíc můžou těšit na další porci dobrodružství a zábavy. Už v úterý 30. května pro ně základní školy ve spolupráci s radnicí připravily ekologickou laboratoř pod širým nebem.

Dvojitá porce zábavy v Bohumíně, Den dětí vystřídají ekologické stánky
Foto: mesto-bohumin.cz
Popisek: Bohumín

Oslavy Dne dětí patří v Bohumíně k tradičním akcím, přesto každoročně dokáží překvapit atraktivně sestaveným programem. Letos se v něm budou prolínat soutěže, workshopy, dílny, představení, atrakce i ekologická téma.

„Děti si letos mohou složit dort z trojrozměrného puzzle, vyrobit si placku nebo dáreček a vytvarovat zvíře z balónků. Nebudou chybět balónkoví klauni. Ve dvě, ve tři a v pět hodin bude na hlavním pódiu vystoupení, ať už pohádkové představení nebo Hopsalínova oblíbená show,“ přiblížil ředitel K3 Bohumín Karel Balcar. Jak dodal, na skladbě programu se opět podílel Eko-kom, který přiveze svá skákadla a pořad, který zábavně přiblíží problematiku třídění a recyklaci odpadů.

Den dětí startuje v neděli 28. května ve 14 hodin v bohumínském Hobbyparku v parku Petra Bezruče. Za jednotné vstupné ve výši 30 korun dostanou návštěvníci nejen zábavu na celé odpoledne, ale také jeden volný vstup na dětské představení do kamenného kina a sady barevných tašek na třídění odpadů.

Bohumínské děti, které docházejí na první stupeň základní školy, čeká hned v úterý 30. května další akce. Ekologické stánky s různou tematikou zaplní celé náměstí T. G. Masaryka v centru města. Mix fyzikálních a chemických pokusů, zajímavostí z biologie i ochrany životního prostředí, to všechno má na jednom místě pod širým nebem upoutat pozornost dětí a přimět je přemýšlet o okolním světě.

„Den udržitelného rozvoje je další aktivitou, kterou v oblasti ekologie podnikáme. Protože chceme, aby měla plošný dopad, zúčastní se jí všichni naši školáci prvního stupně. Předpokládáme, že ji od osmi do jedné hodiny odpoledne navštíví zhruba tisíc dětí,“ uvedla Šárka Plutová z odboru životního prostředí bohumínské radnice s tím, že akci financuje město Bohumín. Program organizují učitelky škol a podílí se na něm i městské organizace K3 Bohumín a BM servis.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Územní studie tentokrát hledí do budoucnosti Henčova a Kosova

22:28 Jihlava: Územní studie tentokrát hledí do budoucnosti Henčova a Kosova

V nedávné době byly dokončeny dvě územní studie, které stanovují rozsah a způsob zástavby na plochác…