Dvůr Králové nad Labem: Čekárna na autobusové zastávce ve Zboží dostane novou podobu

11.07.2020 6:32

Zhruba dva měsíce potrvají úpravy a rozšíření čekárny na autobusové zastávce ve Zboží, které začnou v průběhu příštího týdne.

Dvůr Králové nad Labem: Čekárna na autobusové zastávce ve Zboží dostane novou podobu
Foto: Dvůr králové nad Labem
Popisek: Dvůr králové nad Labem

Stavbaři vybudují nový vstup z chodníku do čekárny, jejíž podlahu bude místo betonových čtvercových dlaždic tvořit zámková dlažba. Stávající střešní krytina včetně bednění bude odstraněna a poškozené části krovu nahrazeny novými. „Opravenou dřevěnou konstrukci doplní dřevěné bednění a nová střešní krytina z falcovaného plechu. Zároveň bude opravena stávající vnější omítka, která bude nově bílošedé barvy, dojde k zateplení obvodových stěn na té části objektu, kde je kiosek, a zde budou také stávající okna vyměněna za nová dřevěná zasklená izolačním dvojsklem,“ popisuje dále práce Ctirad Pokorný, vedoucí odboru rozvoje, investic a správy majetku na Městském úřadě Dvůr Králové nad Labem.

Záměr rekonstruovat autobusovou zastávku vzešel z Osadního výboru Zboží, jehož předsedou je Martin Říha. Město Dvůr Králové nad Labem za tuto akci zaplatí téměř 800 tisíc Kč včetně DPH, práce provede náchodská společnost MM Hallinto, s. r. o., která byla vybrána na základě veřejné zakázky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

Navrácení Ukrajinců

Proč by měli Ukrajinci, kteří už na Ukrajině nežijí třeba 20 let jít nyní za Ukrajinu bojovat? Nebo i ti, co jít bojovat nechtějí z jakýchkoliv důvodů, proč je nutit? Navíc nechápu to, že nejdřív jste vehementně podporovali přijetí uprchlíků z Ukrajiny a teď je zas tlačíte k návratu. Zamýšlel jste s...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Otrokovice: Poliklinika se mění v moderní a energeticky méně náročnou budovu

10:23 Otrokovice: Poliklinika se mění v moderní a energeticky méně náročnou budovu

Nejenom modernější a komfortnější, ale také energeticky úsporná. To je cíl, ke kterému směřuje Městs…