Dvůr Králové nad Labem: Dvanáctiletý chlapec nahlásil znečištění Hartského potoka, od starosty za to dostal knížky

14.06.2017 19:51

Že se děti aktivně zajímají o životní prostředí, dokázal svým činem teprve dvanáctiletý Aleš David ze Dvora Králové nad Labem. V úterý 30. května odpoledne přišel na odbor životního prostředí královédvorského městského úřadu (OŽP) a ohlásil, že v parku Schulzovy sady teče v Hartském potoce bílá voda.

Dvůr Králové nad Labem: Dvanáctiletý chlapec nahlásil znečištění Hartského potoka, od starosty za to dostal knížky
Foto: www.dvurkralove.cz - Miluše Peterová
Popisek: Dvůr Králové nad Labem

Pracovnice OŽP si místo havárie prohlédla, událost nahlásila hasičům, správci vodního toku, rybářům, městské policii i České inspekci životního prostředí v Hradci Králové, a následně prohlédla tok Hartského potoka směrem po proudu až k psímu útulku. Akreditovaná laboratoř pak odebrala k rozboru vzorky povrchové vody z potoka. Původce havárie nebyl zjištěn, k úhynu ryb v potoce naštěstí však nedošlo.

Odpovědné chování Aleše Davida, který navštěvuje 5. B ZŠ Schulzovy sady, ocenil starosta města Jan Jarolím. V pondělí 12. června 2017 mu na začátku výuky před zraky spolužáků i ředitele školy Ivana Jugla poděkoval a předal malý dárek – knížky o přírodě. „Jsem rád, že máme ve městě školáky, kterým není stav životního prostředí lhostejný, což Aleš David dokázal včasným nahlášením havárie na Hartském potoce. To, co je pro něho samozřejmé, by jiné na jeho místě třeba ani nenapadlo. I proto jsem se s ním chtěl potkat a poděkovat mu,“ podotkl starosta Jan Jarolím.

Podle Evy Šírkové, vedoucí odboru OŽP, ke znečištění Hartského potoka v parku Schulzovy sady dochází opakovaně během celého roku. „Vyzýváme tímto občany města ke spolupráci. Pokud zaznamenají jakékoliv znečištění potoka, ať ho ihned nahlásí na odbor životního prostředí Městského úřadu Dvůr Králové nad Labem,“ dodala.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Ve městě se na zkoušku objeví barevné koše na tříděný odpad

7:17 Hradec Králové: Ve městě se na zkoušku objeví barevné koše na tříděný odpad

V Hradci Králové se na více než dvou desítkách míst objeví barevné koše na tříděný odpad. Lidé tak b…