Dvůr Králové nad Labem: Instalace posezení Dvorská oáza na náměstí Václava Hanky

19.12.2022 16:59 | Tisková zpráva

Pracovníci odborné firmy mmcité, a. s. dokončili instalaci posezení na náměstí Václava Hanky mezi královédvorským gymnáziem a Hankovým domem.

Dvůr Králové nad Labem: Instalace posezení Dvorská oáza na náměstí Václava Hanky
Foto: www.dvurkralove.cz - Miluše Peterová
Popisek: Dvůr Králové nad Labem

Projekt vzešel z 1. ročníku participativního rozpočtu města, kam ho pod názvem Dvorská oáza navrhli studenti gymnázia a pro jeho realizaci získali u Královédvoráků během hlasování potřebnou podporu. Konečná podoba posezení vzešla z diskuze navrhovatelů, architekta Martina Misíka, který je autorem urbanistického řešení náměstí, a také památkářů. Více informací o tomto, ale i dalších projektech participativního rozpočtu města najdete ZDE.

Projekt v rámci loňského ročníku Participativního rozpočtu města Dvůr Králové nad Labem navrhl tehdejší student gymnázia Marek Malich se svými spolužáky. Jejich hlavní myšlenkou bylo upravit prostor v rohu náměstí Václava Hanky tak, aby mohl sloužit jako místo pro klidný odpočinek, čtení, práci nebo posezení s přáteli. Toho se má docílit instalací kvalitního městského dřevěného mobiliáře, a to zejména laviček, kde by nejen skupinky studentů mohly sedět čelem k sobě, což doposud na náměstí nebylo možné. Hotové zákoutí s posezením tak bude moci sloužit jako místo pro práci a vyřízení e-mailů, ale i pro odpočinek, čtení, studium nebo jako místo pro občerstvení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jablonec nad Nisou: Kříž v Lučanské ulici opět září

22:28 Jablonec nad Nisou: Kříž v Lučanské ulici opět září

U ošetřeného jasanu v Jabloneckých Pasekách je nyní opravený křížek. Zatímco strom loni nechal odbor…