Dvůr Králové nad Labem: Laureáti cen města převzali ocenění, ceremoniálu se zúčastnil i automobilový závodník Josef Král

28.10.2016 17:39

Podvečer v úterý 25. října patřil v Hankově domě slavnostnímu předání Ceny města Dvůr Králové nad Labem. Zaplněný sál tleskal oceněným buď za mimořádný výkon v předcházejícím kalendářním roce, nebo za celoživotní dílo. Předání cen se zúčastnil také královédvorský rodák, známý a úspěšný automobilový jezdec Josef Král, který působil i jako testovací jezdec Formule 1.

Dvůr Králové nad Labem: Laureáti cen města převzali ocenění, ceremoniálu se zúčastnil i automobilový závodník Josef Král
Foto: www.dvurkralove.cz - Miluše Peterová
Popisek: Dvůr Králové nad Labem

Slavnostní ceremoniál zahájilo hudební vystoupení Crazy Bandu. Poté zúčastněné v sále přivítal starosta města Jan Jarolím, který v průběhu večera spolu s místostarosty Alexandrou Jiřičkovou, Janem Helbichem, Dušanem Sedláčkem a radními města Janem Křížem, Liborem Senetou a Pavlem Krausem předával ceny.
Od začátku letošního roku mohla veřejnost podávat své návrhy na možné laureáty Ceny města Dvůr Králové nad Labem. Své návrhy připojili také členové sportovní a kulturní komise města. Členové rady města poté vybrali 13 občanů a jeden tým, jejichž ocenění za svém zasedání v červnu schválili zastupitelé.

Cenu města obdrželi:

za celoživotní dílo v oblasti hudby Tomáš Mervart, Milan Iglo a Jan Neruda in memoriam;
za celoživotní dílo v oblasti výtvarného umění Lubomír Dvořák (Zvičina);
za reprezentaci města Dvůr Králové nad Labem v oblasti školství a vzdělávání Jan Flídr;
za celoživotní dílo – rozvoj včelařství na Královédvorsku Josef Holub;
za celoživotní dílo – udržování a rozvoj tradičního lidového řemesla vzorkorytectví Milan Bartoš;
za úspěšnou reprezentaci v roce 2015 družstvo Team Gym TJ Sokol Dvůr Králové nad Labem (Nela Drápalíková, Sára Erbenová, Monika Fišerová, Jana Holubcová, Kateřina Holubcová, Tereza Hulíková, Sára Sicilská, Eva Špatenková a Jana Špatenková);
za celoživotní dílo v oblasti sportu Jiří Krys in memoriam;
za celoživotní dílo – trenérskou činnost manželé Alan a Veronika Výborní, Petr Karban, Tomáš Lagutin;
za podporu rozvoje sportu Georgios Karadzos.
Ze slavnostního ceremoniálu se omluvili Milan Iglo a Jiřina Nerudová, jež měla převzít cenu za manžela Jana Nerudu. Za Jiřího Kryse převzala cenu dcera Blanka Malá.

Laureáti obdrželi dárkový koš s regionálními produkty, stříbrné pamětní mince, pamětní list a kalendář města na rok 2017. Děvčata z družstva Team Gym dostala pamětní list, kalendář města na rok 2017 a dárkový koš s regionálními produkty a poukázkou na odběr zboží v obchodě se sportovními potřebami a oblečením. Zároveň se všichni ocenění nebo jejich zástupci podepsali do Pamětní knihy města Dvůr Králové nad Labem.

Kromě Crazy Bandu ZUŠ R. A. Dvorského Dvůr Králové nad Labem, který hrál pod taktovkou Vladimíry Matuškové, vystoupila v doprovodném programu na přání oceněného Milana Bartoše také královédvorská country skupina Phobos. Zazněla tak píseň Podzvičinský ráno s textem Jaroslava Kratěny. Dvakrát se se svými choreografiemi představili i tanečníci skupiny Attitude Dvůr Králové nad Labem.

Předání cen se zúčastnil také speciální host, známý a úspěšný automobilový jezdec Josef Král, který se ve Dvoře Králové nad Labem narodil. Může se mimo jiné pyšnit tím, že působil jako testovací jezdec Formule 1. K jeho dalším úspěchům patří vítězství v závodě formule GP2V na okruhu v belgickém Spa v roce 2012 nebo vítězství v historicky první „čtyřiadvacetihodinovce“ na území České republiky, která se jela v polovině října letošního roku na Masarykově okruhu v Brně. Po rychlobruslařce Martině Sáblíkové, olympijské vítězce, která v loňském roce na předávání cen podpořila svou reprezentační kolegyni Nikolu Zdráhalovou, to byl další mimořádný host této akce.

Překvapením večera bylo předání Ocenění starosty města Dvůr Králové nad Labem za záchranu lidského života. Pamětní listy a věcný dar převzali z rukou starosty Jana Jarolíma městští strážníci Jan Zumr a Petr Kraus, kteří v polovině letošního srpna oživili devětašedesátiletou ženu, jež zkolabovala v jednom z královédvorských supermarketů. Více informací ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Místo kulturního domu v Červeném Hrádku bude osmnáct bytů

13:05 Plzeň: Místo kulturního domu v Červeném Hrádku bude osmnáct bytů

V bývalém kulturním domě v Červeném Hrádku do poloviny roku 2025 vznikne 18 městských nájemních bytů…