Dvůr Králové nad Labem: Na náměstí T. G. Masaryka již stojí vánoční strom

19.11.2019 6:33

Od pátku 15. listopadu zdobí královédvorské náměstí T. G. Masaryka vánoční strom. Asi desetimetrový darovaný smrk pocházející z nedalekého Nemojova nainstalovali během dopoledne pracovníci Technických služeb města Dvora Králové nad Labem (TSm), kteří také zajistili jeho převoz.

Dvůr Králové nad Labem: Na náměstí T. G. Masaryka již stojí vánoční strom
Foto: Dvůr králové nad Labem
Popisek: Dvůr králové nad Labem

V následujících dnech pak na strom pověsí vánoční ozdoby, které vytvořili žáci výtvarného oboru ZUŠ R. A. Dvorského, a také světelné řetězy, jež byly zakoupeny za přispění společnosti ČEZ, a. s. Ani v letošním roce nebude před stromem chybět tradiční Královédvorský betlém vyrobený podle návrhu Taťány Ruprichové v Design studiu Dvůr Králové nad Labem Miroslava a Jaroslavy Fidlerových. Betlém by letos opět mělo rozšířit několik postaviček.

Slavnostní rozsvícení vánočního stromu se uskuteční v neděli 24. listopadu 2019. Už od 9:00 hod. budou na náměstí probíhat Vánoční trhy spojené s řemeslným jarmarkem, kde bude možné nakoupit různé dárky, např. vánoční ozdoby, dřevěné hračky, keramiku, výrobky z batiky, a chybět nebude ani tradiční občerstvení jako svařák, horká medovina, trdelník a další dobroty.

Během nedělního odpoledne se nejprve od 15:00 hod. představí školní pěvecké sbory ze ZŠ Strž, dále Sboráček ze ZŠ Schulzovy sady, děti z hudebního kroužku Veselého zpívání MŠ Drtinova a zazpívá také pěvecký sbor Lipnice. Poté s vánočními písněmi vystoupí operní pěvec Milan Sulej spolu s Rostislavem Chroustem. Od 17:00 hod. se představí zpěvák Josef Vágner, kterého na pódiu doprovodí sbor královédvorské ZUŠ R. A. Dvorského Carpe diem pod vedením Jany Machkové. Sbor letos v říjnu se zpěvákem spolupracoval při nahrávání jeho nového CD s vánočními písněmi, hudební aranžmá vytvořil Jiří Škorpík z vokálního kvarteta 4TET.

Slavnostní večer zakončí tradiční ohňostroj, který bude stejně jako v předcházejících letech odpálen z prostoru za budovou městského úřadu.

Rozsvícení vánočního stromu, které pořádá městské kulturní zařízení Hankův dům, se v letošním roce koná netypicky týden před první adventní nedělí. Královédvoráci si tak prodlouží předvánoční čas, především ale budou mít možnost navštívit podobné akce i v okolí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

22:28 Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

V souvislosti s šířením některých zavádějících a nepravdivých informací týkajících se Memoranda o po…