Dvůr Králové nad Labem: Stanovisko k dostavbě operačních sálů v Městské nemocnici

23.10.2017 10:47

Město Dvůr Králové nad Labem i nadále stojí za Městskou nemocnicí, a. s., Dvůr Králové nad Labem a podporuje výstavbu operačních sálů v podlaží nad nově zbudovanými laboratořemi.

Dvůr Králové nad Labem: Stanovisko k dostavbě operačních sálů v Městské nemocnici
Foto: Dvůr králové nad Labem
Popisek: Dvůr králové nad Labem

„V žádném případě nechceme, aby došlo k omezení poskytovaných služeb, které podle mého názoru hrozí, pokud dojde k rekonstrukci stávajících operačních sálů. Jednoznačným argumentem proti tomuto řešení je finanční ztráta ve výši 68 mil. Kč, kterou vyčíslilo vedení Městské nemocnice, a. s., v případě uzavření stávajících operačních sálů, pokud by jejich rekonstrukce trvala 9 měsíců. Navíc by rekonstrukce současných operačních sálů mohla znamenat řadu komplikací od utlumení provozu nemocnice až k odchodu zaměstnanců, kteří by neměli kde pracovat,“ říká Jan Jarolím, starosta města Dvůr Králové nad Labem, a pokračuje: „Znovu apeluji na krajské zastupitele, kteří by měli o dostavbě operačních sálů jednat na říjnovém zasedání Zastupitelstva Královéhradeckého kraje, aby zvážili všechna pro a proti a aby jediným kritériem pro jejich rozhodování nebyla finanční stránka.“

Městská nemocnice, a. s., Dvůr Králové nad Labem je součástí Zdravotnického holdingu Královéhradeckého kraje. V současné době poskytuje péči na následujících odděleních: interní, chirurgie, klinická biochemie a hematologie, urologie, následná péče, radiodiagnostika a gastroenterologie. V případě urologie se jedná o péči ve spádové oblasti pro 135 tisíc obyvatel, u oborů interny a chirurgie pro zhruba 35 tisíc obyvatel. V roce 2016 lékaři v Městské nemocnici, a. s., Dvůr Králové nad Labem provedli zhruba 1 200 chirurgických operací, 150 operací urologických a 1 200 operací endoskopických.

V roce 2016 a 2017 došlo v areálu nemocnice k výstavbě nových biochemických laboratoří. Projekt se podařilo realizovat za významné pomoci a finančního přispění senátora Jiřího Hlavatého, jehož společnost JUTA přispěla částkou 10 mil. Kč, dalších 25 mil. Kč zaplatil Královéhradecký kraj. Již během stavebních prací byly vynaloženy finanční prostředky v řádu milionů korun právě na přípravu výstavby operačních sálů na střeše nových laboratoří.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přerov: Proti proudu Bečvy vyjede cyklobus na Bumbálku

10:23 Přerov: Proti proudu Bečvy vyjede cyklobus na Bumbálku

Z Přerova na Bumbálku cyklobusem – a zpátky už v sedle kola! Také letos zajišťuje město tuto oblíben…