Dvůr Králové nad Labem: Studentští zastupitelé připravují pro své spolužáky prezentace o aktuálních problémech

21.04.2017 13:45

Studentští zastupitelé se ve čtvrtek 6. dubna 2017 sešli nad přípravou prezentací pro své spolužáky. Chtěli by jim tak osvětlit témata, která si sami vybrali a jež se jich bezprostředně dotýkají: užívání měkkých a tvrdých drog, šikana, sexuální odpovědnost a terorismus. Výsledky své skupinové práce představí ve čtvrtek 22. června na 2. ročníku Královédvorských sportovních her.

Dvůr Králové nad Labem: Studentští zastupitelé připravují pro své spolužáky prezentace o aktuálních problémech
Foto: www.dvurkralove.cz - Miluše Peterová
Popisek: Dvůr Králové nad Labem

„Už na předchozím zasedání se studentští zastupitelé rozdělili do čtyř skupin a vytvořili si osnovu jednotlivých prezentací. Dubnového zasedání se pak účastnili také odborníci z řad Policie ČR, RIAPSu a Farní charity, kteří měli studentským zastupitelům pomoci, osnovy s nimi projít a poradit jim, z jakých zdrojů ještě mohou získat další důležité informace,“ uvedla místostarostka města Alexandra Jiřičková.

Na příštím zasedání si již studentští zastupitelé vyzkouší prezentaci jednotlivých témat. „Výsledky své skupinové práce představí ve čtvrtek 22. června na 2. ročníku Královédvorských sportovních her, kterých se zúčastní žáci všech základních škol ve městě včetně základní školy a praktické školy a nižších ročníků víceletého gymnázia. Věříme, že s organizací akce pomůžou i žáci Střední školy informatiky a služeb,“ poznamenala Alexandra Jiřičková. Hry se uskuteční na letním atletickém stadionu, kde se žáci utkají v řadě disciplín a zároveň zde budou připraveny prostory pro prezentace vybraných témat.

„Podle všeho žáky nejvíce trápí otázka šikany a užívání drog a svými prezentacemi by chtěli svým spolužákům především pomoci nebo poradit,“ vysvětlila místostarostka města.

Na květen pak studentští zastupitelé naplánovali jarní úklid města. Akce se uskuteční v sobotu 20. května od 10:00 hod., lokalita úklidu bude ještě upřesněna. „Nabízeli jsme studentským zastupitelům, zda by akci nechtěli spojit například s akcí Ukliďme Česko, do které se zapojí v úterý 25. dubna i město Dvůr Králové nad Labem. Chtějí však deklarovat svou samostatnost a akci uspořádat nezávisle na ostatních. Rádi by, aby se do úklidu zapojili také zvolení zastupitelé města, spolužáci a veřejnost,“ dodala Alexandra Jiřičková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolín: Cenu města za rok 2023 obdržela Eva Svobodová a Hasičský záchranný sbor

16:31 Kolín: Cenu města za rok 2023 obdržela Eva Svobodová a Hasičský záchranný sbor

Toto ocenění uděluje kolínská radnice od roku 2012.