Olomouc: Ekonomika, cestovní ruch, vzdělání… Strategický plán města dostává konkrétní podobu

19.08.2017 21:26

První konkrétní obrysy začíná získávat návrhová část Strategického plánu rozvoje města Olomouce. V první polovině srpna se konalo jednání šesti odborných pracovních skupin, které velmi živě diskutovaly o věcném zaměření strategie rozvoje města.

Olomouc: Ekonomika, cestovní ruch, vzdělání… Strategický plán města dostává konkrétní podobu
Foto: olomouc.cz
Popisek: Olomoucká radnice

„Výsledkem těchto jednání jsou návrhy cílů ve čtyřech pilířích zaměřených na vzdělání a ekonomiku, cestovní ruch a volný čas, dopravu, životní prostředí a veřejný prostor, či na dobrou správu města a sociální oblast,“ vysvětluje primátor Antonín Staněk. Navržené cíle vycházejí z detailních analýz, ale také z různých podnětů od veřejnosti. „Podněty ze strany veřejnosti jsme získali z dotazníkového šetření a z pocitových map, dále z veřejných projednání i z názorů, projevených Olomoučany v různých komentářích pod diskusemi,“ upřesňuje náměstek primátora Aleš Jakubec.

Navržené cíle budou nyní předloženy Komisi pro strategické řízení a v případě jejich akceptování budou detailněji rozpracovány do podoby konkrétních opatření a aktivit. Svůj prostor následně dostane také široká veřejnost, aby se s dostatečným předstihem s cíli seznámila a aby se mohla aktivně podílet na jejich případném rozpracování.

Zpracování Strategického plánu je spolufinancováno z OP Zaměstnanost v rámci projektu Zefektivnění procesu strategického řízení ve městě Olomouci (CZ.03.4.74/0.0/0.0/16_033/0002952).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Den Země - v hlavní roli žabák i aprílové počasí

16:14 Jihlava: Den Země - v hlavní roli žabák i aprílové počasí

Jihlava oslavila Den Země. I přes nepříliš hezké počasí přišly na Masarykovo náměstí stovky návštěvn…