Elektromobilita, osvětlení či úsporné vytápění. Brno zahajuje projekt „chytrého města“

16.06.2015 10:00

Stejný názor na přístup k hospodaření s energiemi a potřeba nezbytné realizace praktických kroků v oblasti jejich úspor a snižování emisí svedl dohromady město Brno a energetickou společnost E.ON.

Elektromobilita, osvětlení či úsporné vytápění. Brno zahajuje projekt „chytrého města“
Foto: Brno-stred.cz
Popisek: Nová radnice v Brně

Slavnostní podpis Memoranda o spolupráci se společností E.ON se uskuteční za účasti primátora města Brna Petra Vokřála a jednatele společnosti E.ON Česká republika Radka Luckého ve čtvrtek 18. června 2015 v 16.30 hodin na nádvoří Nové radnice v Brně.

Memorandum o vzájemné spolupráci (strategickém partnerství) mezi statutárním městem Brnem a E.ON Česká republika schválilo Zastupitelstvo města Brna 19. května 2015.

„V dalších krocích se zaměříme například na energetickou efektivitu veřejného osvětlení, efektivitu interiérového osvětlení městských budov a na budování inteligentních sítí Smart Grids v nové městské čtvrti v prostorách ulice Opuštěná,“ zmínil za město Brno primátor Petr Vokřál.

„Součástí memoranda je i spolupráce v oblasti využívání moderních, ekologických a vysoce účinných technologií, zaměřených na efektivní využívání různých zdrojů energie, jako jsou například kogenerační jednotky,“ doplnil jednatel společnosti E.ON Česká republika Radek Lucký.   

Prvním příspěvkem pro ekonomičtější a „čistější provoz“ města bude zapůjčení dvou elektroskútrů E-max pro potřeby Magistrátu města Brna.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Místo kulturního domu v Červeném Hrádku bude osmnáct bytů

13:05 Plzeň: Místo kulturního domu v Červeném Hrádku bude osmnáct bytů

V bývalém kulturním domě v Červeném Hrádku do poloviny roku 2025 vznikne 18 městských nájemních bytů…