Entropa je v Plzni k vidění už rok

10.09.2011 14:41

Dílo Davida Černého, které se v roce 2009 stalo nepřehlédnutelným symbolem českého předsednictví v Radě Evropské unie, je v Techmanii umístněno již rok.

Entropa je v Plzni k vidění už rok
Foto: plzen.eu
Popisek: Plzeňská radnice

Za tu dobu zde Entropu zhlédlo celkem 65 812 návštěvníků, u nichž vzbudila zájem zejména svou velikostí a neotřelým pohledem na stereotypní vnímání evropských národů. Populární plastika byla v bývalé tovární hale v areálu plzeňské Škodovky odhalena 6. září 2010 s cílem vzbudit diskuzi o evropských otázkách. Slouží také jako součást výukových programů informačního střediska Evropské komise Europe Direct Plzeň, které v Techmanii sídlí. Tyto programy se těší velkému zájmu zejména žáků základních a středních škol a středisko je nabízí zdarma. Prohlídka mezinárodně známého díla byla i na programu komisařů, kteří v září minulého roku zavítali do Plzně a rozhodovali o tom, zda se Evropským hlavním městem kultury v roce 2015 stane Plzeň nebo Ostrava.

Další informace na: www.techmania.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: plzen.eu

O Vrběticích máte jasno

Paní Pekarová Adamová, případ byl odložen, tj. že se nepodařilo získat důkazy o spáchání tr. činu. A pokud je to jinak, proč příslušné orgány nezahájily tr. stíhání, trestní stíhání v nepřítpmnosti, nebo žádaly vydání atd.O vině rozhoduje soud, nikoliv policie nebo BIS. mŮŽETE MI PROSÍM ODPOVĚDĚT.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň staví velkokapacitní parkovací dům na Světovaru, pojme přes 400 aut

22:15 Plzeň staví velkokapacitní parkovací dům na Světovaru, pojme přes 400 aut

Plzeň zahájila stavbu velkokapacitního parkovací domu se zelenou střechou a stáním pro elektromobily…