Frenštát pod Radhoštěm: Město připravuje druhý den pro pečující a seniory

10.09.2022 14:52 | Tisková zpráva

Město Frenštát pod Radhoštěm připravuje ve spolupráci s Charitou Frenštát pod Radhoštěm v pořadí již druhý Den pro pečující a seniory. Bude se konat v úterý 18. října letošního roku v Domě kultury.

Frenštát pod Radhoštěm: Město připravuje druhý den pro pečující a seniory
Foto: mufrenstat.cz
Popisek: Frenštát pod Radhoštěm

V rámci motta Pomáháme společně chce město v tento den podpořit zvláště všechny pečující v jejich náročné a nelehké, ale významné činnosti a seniory motivovat k aktivnímu a plnohodnotnému životu. Takzvanou třešničkou na dortu bude koncert Martina Chodúra v závěru celého dne speciálně věnovaný frenštátským seniorům. Záštitu nad Dnem pro pečující a seniory převzal pan František Pitucha, frenštátský rodák a dvojnásobný mistr republiky ve sjezdovém lyžování. 

Anketa

Kdyby ve 2. kole volby prezidenta byli Andrej Babiš a Petr Pavel, kdo by měl váš hlas?

76%
4%
hlasovalo: 25644 lidí

Od 10 hodin se v Domě kultury budou prezentovat jednotliví poskytovatelé sociálních služeb, mobilní hospic, úřad práce, odbor sociálních věcí, zdravotní pojišťovny, chráněné dílny atd. „Zájemcům nabídnou například měření množství kyslíku v krvi, tělesného tuku a jiných hodnot, představí zdravotní pomůcky. Před budovou Domu kultury si návštěvníci budou moci prohlédnout auto Charity Frenštát, které je určeno k přepravě osob se zdravotním postižením a Senior přepravě a je vybaveno také například defibrilátorem,“ upřesnila Bronislav Papáková, hlavní organizátorka akce, odbor sociálních služeb MěÚ Frenštát pod Radhoštěm. Pečující i senioři budou mít také příležitost se společně setkat a sdílet své zkušenosti, problémy.

Pro pozvanou odbornou veřejnost z řad sociálních pracovníků působících na úřadech a v sociálních službách bude navíc v dopoledních hodinách připraveno několik odborných přednášek.

Celý program ukončí koncert zpěváka, skladatele, textaře, multiinstrumentalisty a vítěze první řady pěvecké soutěže Česko Slovenská SuperStar 2009 Martina Chodúra ve velkém sále Domu kultury. Koncert začne v 16 hodin. „Tento koncert chceme věnovat frenštátským seniorům, proto budou mít osoby starší 60 let vstup zdarma. Vstupenky na koncert budou k vyzvednutí v Turistickém informačním centru od 5. 10. 2022 do vyčerpání kapacity sálu,“ doplnila Bronislava Papáková.

Pro návštěvníky Dne pro pečující a seniory je také připravena tombola s atraktivními cenami a zajištěno občerstvení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Pravda o zeleném šílenství pro ĆR

Pane Fialo, díky za vaši iniciativu, tak, aby se občané dozvěděli pravdu. Jen mě mrzí, že konference proběhne v poslanecké sněmovně , tyto opravdové odborníky bychom měli slyšet v diskusi bud ve veřejnoprávní české televizi, kterou si všichni platíme, nebo v jiné komerční televizi, ale obávám se, že...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jablonec nad Nisou: Dopravu na rušné křižovatce řídí strážníci ručně

11:33 Jablonec nad Nisou: Dopravu na rušné křižovatce řídí strážníci ručně

Od pondělí 27. května dopravu na velmi frekventované jablonecké křižovatce Palackého – U Přehrady v …