Frenštát pod Radhoštěm: Plán oprav a investic pro rok 2017 schválen

04.03.2017 13:48

Plánu oprav a investic na rok 2017 se věnovalo na 19. zasedání zastupitelstvo města Frenštát pod Radhoštěm. Po obsáhlé diskusi a opakovaném hlasování jej s mírnými úpravami schválilo.

Frenštát pod Radhoštěm: Plán oprav a investic pro rok 2017 schválen
Foto: mufrenstat.cz
Popisek: Frenštát pod Radhoštěm

Z rozpočtu města je pro nové investiční akce a opravy na letošní rok vyčleněna částka 28,733 milionů korun. Bezesporu největší investicí města v tomto období představuje obnova bruslení ve Sportovním areálu pod Horečkami. První etapa, která je nyní v realizaci, si vyžádá finanční prostředky ve výši 20,2 mil. korun, z nichž většina byla vyčleněna v roce 2016 a letos doplněna o částku 2,3 milionů korun, jež byly vyčleněny už v roce 2016 a doplněny částkou 2,3 milionů korun z letošního rozpočtu.

Mezi další významné akce, jejichž realizaci schválilo zastupitelstvo města již v minulém roce, patří také přístavba a rekonstrukce šaten na ZŠ Tyršova 913 za 8,6 mil. Kč a sedmá etapa regenerace panelových sídlišť Rožnovská/Fr. Horečky, na niž jsou v rozpočtu města vyčleněny prostředky ve výši 6,2 mil. Kč.

Značnou částku ve výši 13,3 milionů korun v rozpočtu představují budoucí opravy a investice v oblasti komunikací a dopravy. „V roce 2017 bude realizována například rekonstrukce místních komunikací či jejich částí Dolní - Podkopčí, Na Nivách, chodník v Martinské čtvrti, most přes Lánský potok. Budou vybudována odstavná stání, či zadáno zpracování dopravní strategie města. V řešení je několik projektových dokumentací na výstavbu nových pěších komunikací a přechodů pro chodce,“ uvedla Kateřina Pustějovská, vedoucí odboru investic a rozvoje MěÚ Frenštát pod Radhoštěm.

2,79 mil. korun je v rozpočtu vyčleněno pro oblast regenerace městské památkové zóny. Částka by měla být využita na sanaci suterénu budovy radnice a k realizacím akcí soukromých vlastníků budov v městské památkové zóně. „V rámci programu regenerace městských památkových rezervací a městských památkových zón město získalo pro letošní rok dotaci ve výši 1,8 milionů korun,“ doplnila Kateřina Pustějovská.  Pokračovat bude rekonstrukce chatek v autokempu, která byla započata v roce 2015. Zastupitelé letos schválili částku 1,6 mil. korun.

Vzhled města vylepší investice do úpravy ploch kolem kontejnerů či úprava prostranství před Domem kultury. Nemalé prostředky město vynaloží do oblasti bytového hospodářství – cca 14 mil. korun. „Přesněji do rekonstrukce střešních krytin dvou domů ve Školské čtvrti, výměn výtahů či různých stavebních úprav. Všechny tyto kroky povedou k odstranění bezpečnostních rizik a zlepšení standardu bydlení,“ doplnila vedoucí Pustějovská.

„Zastupitelé schválili použití finančních prostředků v široké škále oblastí života města. Počínaje místními komunikacemi, regenerací městské památkové zóny, přes sociální bydlení, dětské hřiště, až po investice do městského informačního systému, autokempu či městského hřbitova. Je nutné si uvědomit, že se jedná nejen o investice do nových projektů, ale převážně do oprav a rekonstrukcí stávajícího majetku, jehož je město vlastníkem a jakožto řádný hospodář s ním tak  musí nakládat,“  uzavřel Pavel Mička, místostarosta města.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Proč jste odpískali jednání o penzích?

Nemyslíte, že jste tím koalici nahráli na smeč, že bude tvrdit, jak ona něco prosadila, že vás přizvala k jednání, ale vy jste to odmítli? Kdybyste jednali dál, mohli jste předložit vlastní návrhy, možná by neprošli, ale bylo by evidentní, že jste je podali a chtěli jste reformu, která je potřeba ře...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Koupaliště na Písečném ostrově je otevřené

22:28 Litoměřice: Koupaliště na Písečném ostrově je otevřené

S příchodem letního počasí otevřelo své brány letní koupaliště na Písečném ostrově v Litoměřicích. V…