Frenštát pod Radhoštěm: Zastupitelé schválili dotační programy pro rok 2018

16.11.2017 21:17

Zastupitelstvo města Frenštátu pod Radhoštěm na svém 24. zasedání ve čtvrtek 9. listopadu 2017 schválilo dotační programy pro rok 2018.

Frenštát pod Radhoštěm: Zastupitelé schválili dotační programy pro rok 2018
Foto: mufrenstat.cz
Popisek: Frenštát pod Radhoštěm

Případní zájemci o dotace z rozpočtu města mohou své žádosti směřovat do čtyř programů – Podpora sportovní a tělovýchovné činnosti, Podpora činnosti v oblasti kultury a cestovního ruchu, Podpora zájmové a vzdělávací činnosti, ochrany životního prostředí a do programu Podpora činnosti v oblasti prevence kriminality a protidrogové prevence. Předpokládaný objem finančních prostředků vyčleněných pro tyto čtyři programy je 2,9 milionu korun.

Konečný objem finančních prostředků určených na poskytování dotací, a to jak programových, tak individuálních pro poskytování veřejné finanční podpory pro sociální a zdravotní služby, bude znám po schválení rozpočtu města na rok 2018. Rozpočet bude zastupitelstvo města schvalovat 14. prosince 2017. „Město se již před dvěma lety vydalo cestou podpory převážně formou programových dotací, kde je dopředu přesně vymezen účel a oblasti, které chce podporovat. Navíc jsou programy i obecná pravidla nastavena tak, aby administrativní zátěž žadatelů byla v rámci zákonných možností co nejmenší,“ uvedla Zdeňka Leščišinová, starostka města.

Žádosti o dotace v rámci vyhlášených programů budou v prvním kole přijímány v termínu do 31. 1. 2018, ve druhém pak do 31. 5. 2018. Veškeré dokumenty týkající se poskytování dotací z rozpočtu města počínaje vyhlášenými dotačními programy, pravidly, formuláři pro žádosti o dotace a vypořádání dotace včetně vzorů veřejnoprávních smluv naleznou žadatelé na webových stránkách města – zde.  Žádosti pro programové dotace na rok 2018 je možné podávat po 15. 12. 2017.

Žadatelé o individuální dotace pro poskytování veřejné finanční podpory pro sociální a zdravotní služby si mohou podat žádost již nyní na formulářích pro poskytnutí individuální dotace pro rok 2018, nejpozději však do 31. 1. 2018 pro první termín.

Zájemci o poskytnutí dotace z rozpočtu města se mohou telefonicky, písemně či osobně obracet na odbor vnějších vztahů, p. Ludmilu Žárskou se všemi dotazy k upřesnění podmínek jednotlivých dotačních programů, k vyplňování formulářů apod. „Žádáme zájemce o dotace, aby sledovali webové stránky města, kde se mohou seznámit s pravidly pro poskytování dotací, vyhlášenými dotačními programy a termíny pro podání žádosti o dotaci pro rok 2018 z rozpočtu města Frenštátu pod Radhoštěm,“ uzavřela Ludmila Žárská, odbor vnějších vztahů MěÚ Frenštát pod Radhoštěm.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hodonín: Ornitologická vycházka přilákala veřejnost

19:27 Hodonín: Ornitologická vycházka přilákala veřejnost

S velkým zájmem návštěvníků se setkala ornitologická vycházka pod vedením Ondřeje Ryšky z Jihomoravs…