Frenštátší senioři navštívili partnerskou Ustroň

22.09.2017 18:58

Partnerské město Ustroň, ležící v malebném údolí řeky Wisly, navštívili ve středu 21. září 2017 frenštátští senioři.

Frenštátší senioři navštívili partnerskou Ustroň
Foto: Frenštát pod Radhoštěm
Popisek: Návštěva lázeňské části města – Pijalni wód, Ustroň

Návštěva se uskutečnila v rámci preventivních sociálních programů města pro seniory a vzájemné spolupráce obou partnerských měst. Více jak 50 seniorů v doprovodu pracovníků odboru sociálních věcí MěÚ Frenštát pod Radhoštěm se tak seznámilo s městem samotným, jeho historií i současným životem.

„Nejprve nás přijal a přivítal burgmistr města v zasedací síni úřadu. Poté jsme se s průvodci vydali na komentovanou prohlídku centra města a návštěvu místního muzea,“ uvedla Anna Hrachovcová, vedoucí odboru sociálních věcí. Poznávání města dále pokračovalo procházkou v místním lázeňském parku s dřevěnými sochami a amfiteátrem. Odpoledne se skupina přesunula do „Pijalni wód“, kde senioři navštívili známé ustroňské lázně se zřídlem místní léčivé vody. „Vzhledem k nepřízni počasí jsme museli odložit plánovaný výjezd lanovou dráhou na Czantorii, jeden z místních vrcholů Beskyd. Přesto společný výlet nabídl všem zúčastněným mnoho krásných zážitků a nových zajímavých poznatků,“ doplnila Bronislava Papáková z odboru sociálních věcí.

Výlety do blízkého nebo vzdálenějšího okolí pořádá odbor sociálních věcí pravidelně osm let. Letošní návštěva partnerského města Ustroň byla novinkou a změnou oproti minulým letům, kdy na přání samotných seniorů byla výprava pořádána do lázeňského města Luhačovice. Zájezd je pro seniory či osoby se zdravotním postižením pořádán jedenkrát ročně, zpravidla právě v měsíci září, a je zcela zdarma. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vyškov: Živočichy bude u Lulečského potoka přitahovat další mokřad

16:14 Vyškov: Živočichy bude u Lulečského potoka přitahovat další mokřad

Koncem předloňského léta mohli Vyškované mezi dálničním přivaděčem a rybníkem Kačencem obdivovat mno…