Frýdek-Místek: Autobusová točna v Lískovci prochází proměnou

05.03.2014 19:15

Autobusová točna K Hájku v městské části Lískovec je v těchto dnech rekonstruována. Vznikne zde nové, zvýšené nástupiště s přístupovými rampami a novým přístřeškem pro cestující. Součástí stavebních prací je také rozšíření točny, posílení veřejného osvětlení, úprava parkování pro osobní vozy a rekonstrukce chodníků a povrchu komunikace točny.

Frýdek-Místek: Autobusová točna v Lískovci prochází proměnou
Foto: frydekmistek.cz
Popisek: Frýdek-Místek

Rekonstrukce autobusové točny v Lískovci, na kterou zajíždí autobus MHD zhruba dvacetkrát za den, již byla nutná, a to nejen kvůli nevyhovujícím technickým parametrům, ale také z důvodu zastaralého vybavení a jejího celkového řešení. Točna je v blízkosti velmi navštěvované lokality místních lesů a vodního pramene v Hájku, ke kterému vede bezbariérový přístup. Pro „svatou“ vodu, která je pod stálou kontrolou hygieniků a která splňuje požadavky pro pitnou vodu, si tak může dojet opravdu každý. Celkový dojem z návštěvy tohoto místa tak v budoucnu umocní i upravená autobusová točna s osmi parkovacími místy pro návštěvníky.

Práce na úpravě točny jsou již v plném proudu, ukončeny by měly být nejpozději koncem března. Náklady jsou vyčísleny na necelý jeden milion korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: frydekmistek.cz

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Dopřejte dětem léto plné zážitků, Fond pomoci pomůže zaplatit i letní tábory

22:05 Olomouc: Dopřejte dětem léto plné zážitků, Fond pomoci pomůže zaplatit i letní tábory

Pomoc s vyššími náklady při plánování prázdninových aktivit dětí. I to je jedním z cílů sociální pol…