Frýdek-Místek: Den zdraví a sociálních služeb

22.09.2014 21:33

Statutární město Frýdek-Místek hostí ve čtvrtek 25. září - Den zdraví a sociálních služeb. Konat se bude od 9 do 16:30 hodin v Národním domě v Místku.

Frýdek-Místek: Den zdraví a sociálních služeb
Foto: frydekmistek.cz
Popisek: Frýdek-Místek

Návštěvníci budou mít možnost seznámit se s činností poskytovatelů sociálních služeb na území města, vyslechnout si zajímavé přednášky, například o návykových látkách, formách domácího násilí nebo o tom, jak se žije lidem s mentálním postižením. Připraveny budou i praktické ukázky 1. pomoci nebo péče o osobu blízkou v domácím prostředí. Chybět nebudou ani ochutnávky a prodej výrobků zdravé výživy, nabídka rehabilitačních pomůcek, nutriční poradenství, oční vyšetření nebo denzitometrie kostí.  

Krátce po zahájení budou slavnostně předány  Ceny sympatie a Osobnosti roku v sociálních službách, které nominovali občané města. Poté budou moci zájemci využít služeb odborníků, kteří na místě provedou měření očního tlaku a dioptrií, stanoví krevní skupinu nebo vyšetří hustotu kostí, která má klíčový význam pro diagnostiku osteoporózy. Připraveni odpovídat na dotazy budou odborníci na zdravou výživu, nutriční poradci i obezitolog. Chybět nebude nabídka rehabilitačních a zdravotnických pomůcek a obuvi ani ochutnávka a prodej výrobků zdravé výživy.  

Připraveny budou také zajímavé přednášky. Odborníci z Centra primární prevence Renarkon seznámí přítomné s problematikou legálních a nelegálních drog. Oblastní spolek Českého červeného kříže má připravenu přednášku s praktickými ukázkami poskytování 1. pomoci. Pracovníci Intervenčního centra Havířov Slezské diakonie přiblíží formy Domácího násilí mezi námi a zástupci příspěvkové organizace Náš Svět Pržno si pro návštěvníky připravili Příběh (ne)obyčejného života, aneb jak se žije lidem s mentálním postižením.

Akci pořádá pod záštitou primátora Michala Pobuckého odbor sociálních služeb ve spolupráci s pracovními skupinami komunitního plánování a dalšími organizacemi.

Jste zváni.

Přednáškové bloky:
10:00 - „Legální a nelegální návykové látky“
12:00 - „Poskytování 1. pomoci“
13:00 - „Domácí násilí mezi námi“
14:00 - „Příběh (ne)obyčejného života – aneb jak se žije lidem s mentálním postižením“
15:00 - „Poskytování 1. pomoci“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: frydekmistek.cz

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…