Frýdek-Místek: Do města se sjedou cyklistické špičky

26.07.2017 14:34

Statutární město Frýdek-Místek se znovu stane součástí Czech Cycling Tour, prestižního a největšího etapového závodu profesionálních cyklistů v České republice. V pátek 11. srpna je na programu etapa Olomouc – Frýdek-Místek. Součástí etapy bude okruh kolem města s dojezdem na Zámecké náměstí ve Frýdku.

Frýdek-Místek: Do města se sjedou cyklistické špičky
Foto: frydekmistek.cz
Popisek: Frýdek-Místek

„Město bude opět součástí závodu profesionálních cyklistů elitních mezinárodních týmů, což je příležitost k jeho zviditelnění. Czech Cycling Tour se řadí k nejsledovanějším sportovním akcím u nás. Nejen příznivce cyklistiky tak ve Frýdku-Místku čeká atraktivní podívaná,“ řekl primátor Michal Pobucký a zároveň připomenul, že v loňském roce hostilo město časovku týmů, která sklidila velký zájem veřejnosti. „Věřím, že letos tomu bude stejně. Návštěvníci budou moci opět nahlédnout do zázemí jednotlivých elitních stájí, které se usídlí na frýdeckém náměstí. Atraktivní pro ně bude také průjezd závodníků náměstím v rámci rychlostní prémie, ale také následný příjezd závodníků do cíle na náměstí z ulice Radniční, podél které občané a návštěvníci města spolu s příznivci cyklistiky mohou znovu vytvořit kordón s pravou sportovní a cílovou atmosférou,“ doplnil náměstek primátora Karel Deutscher.

Podle organizátorů akce přijedou čtyři týmy z letošního Giro d´Italia. Ze stáje Bora se představí Leopold König a Jan Bárta, ale také bratři Mathie a David van der Poelové. Stáj Wilier Triestina Selle Italia má v sestavě Filipa Pozzatta, hvězdou polské stáje CCC Sprandi Polkowice bude 12. muž letošního Gira Jan Hirt a čtvrtou stájí je Bardani CSF.

V trase závodu budou nutná dopravní omezení

V rámci etapy Olomoc – Frýdek-Místek by měli cyklisté dorazit do města od Palkovic, a to těsně před půl čtvrtou odpoledne. Projíždět budou ulicí Palkovická, ze které odbočí na Kvapilovu. Od půl čtvrté do čtyř hodin se bude peloton pohybovat po komunikaci 17. listopadu, pokračovat bude po J. Opletala a Revoluční na Zámecké náměstí, odkud budou plynule navazovat na okruh kolem města. Cyklisté projedou náměstím a po ulici Revoluční a Bruzovská budou pokračovat na Sedliště, pojedou přes Bruzovice, Pazdernou, Dobrou, Nošovice, Vyšní Lhoty, Raškovice a Skalici do Starého Města, odkud zamíří opět do centra města. Zhruba od půl páté do pěti hodin budou projíždět po místních ulicích Jamnická, Slezská, T. G. Masaryka a Radniční až na Zámecké náměstí.

„V trase závodu budou nutná dopravní omezení. Nepůjde o celodenní uzavírky, ale o tak zvané plovoucí uzavírky. Komunikace budou postupně uzavírány zhruba půl hodiny před příjezdem pelotonu a po jeho projetí budou opět plně průjezdné. Jediné větší omezení se dotkne Zámeckého náměstí ve Frýdku, kde bude v den závodu platit zákaz vjezdu,“ dodal náměstek Deutscher.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

13:05 Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

Plast je celosvětově nejvíce využívaný obalový materiál, stejně tak tvoří největší podíl tříděného o…