Frýdek-Místek: Farmářova stezka za prodejci z farmářských trhů

07.09.2014 10:32

Návštěvníci farmářských trhů, které se konají co čtrnáct dní vždy ve čtvrtek na místeckém náměstí, mají opět možnost vydat se po stopách farmářů a prodejců, kteří jim nabízejí své produkty a výrobky. V úterý 16. září je pro ně připravena oblíbená poznávací akce „Farmářova stezka“.

Frýdek-Místek: Farmářova stezka za prodejci z farmářských trhů
Foto: frydekmistek.cz
Popisek: Frýdek-Místek

„Farmářovu stezku pořádáme již počtvrté. Cílem je zavést občany za našimi regionálními výrobci, kteří představí nejen své farmy, ale také místa, v nichž vznikají různé pěstitelské nebo potravinářské produkty, ale také rukodělné výrobky. Připravena je návštěva výrobce uzenářských, pekařských a cukrářských výrobků a zahradnických výpěstků. Zavítáme i do nejvýchodnějšího koutu našeho regionu, kde se návštěvníci stezky seznámí s postupem zpracování ovčí vlny a v závěru putování je čeká zpracovatel zeleniny, který se může pochlubit letošním získaným oceněním - regionální výrobek,“ řekla vedoucí živnostenského úřadu Yvetta Králová s tím, že zájemci budou moci shlédnout nejen výrobní procesy, ale budou si moci také oblíbené produkty a výrobky zakoupit.

Akce je určena pro čtyřicet sedm lidí. Mezi jednotlivými farmami budou převáženi autobusem, který vyjede v 8 hodin z bývalého autobusového stanoviště v Místku. Vstupenky na akci za 160 korun budou v prodeji od 4. září v Beskydském informačním centru. V ceně je zahrnuta nejen doprava, ale také ochutnávky různých výrobků. Podrobnější informace při zakoupení vstupenky nebo na telefonních číslech 558 609 192, 777 921 809 nebo prostřednictvím e-mailu trhyfm@frydekmistek.cz.

Farmářovou stezku pořádá statutární město Frýdek-Místek, které je organizátorem Beskydských farmářských trhů, ve spolupráci s Beskydským informačním centrem Frýdek-Místek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: frydekmistek.cz

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ústí nad Labem: Cyklobus z Labské stezky bude jezdit i tento rok

19:06 Ústí nad Labem: Cyklobus z Labské stezky bude jezdit i tento rok

Využijte možnost bezplatné přepravy z Labské stezky přes Klíši a Bukov na Severní Terasu.