Frýdek-Místek: Historický dům na náměstí má opravený světlík a střechu

18.02.2022 17:39 | Tisková zpráva

Řemeslníci dokončili opravu střechy a světlíku na Zámeckém náměstí ve Frýdku. Opravy vyšly město na 2,2 milionu korun.

Frýdek-Místek: Historický dům na náměstí má opravený světlík a střechu
Foto: frydekmistek.cz
Popisek: Frýdek-Místek

Oprava byla nezbytná, při deštích zatékala voda na půdu a do bytu v nejvyšším patře, konstrukce světlíku byla navíc zkorodovaná. Nově je ocelová a vyplněná izolačním trojsklem.

„Oprava střechy a světlíku byla nutná kvůli zatékání. Světlík byl navíc v havarijním stavu a hrozilo vypadnutí skleněných tabulí. Střechu a světlík jsme dali do pořádku a nájemníkům v domě jsme zvýšili kvalitu bydlení. Věřím, že ocení také zlepšení tepelně-izolačních vlastností střechy,“ popsal náměstek primátora pro majetkoprávní vztahy a majetkové účasti města Radovan Hořínek (ANO 2011).

Po opravách už do objektu nezatéká a obyvatelé mohou využívat naplno přirozené světlo, které světlíkem proudí do chodby. Střecha má po opravě novou konstrukci, je dvouplášťová, má vzduchovou izolační vrstvu a novou plechovou střešní krytinu. Rekonstrukce střechy probíhala pod dohledem památkářů.

Po opravě střechy a světlíku následují v domě, v jehož přízemí sídlí také Turistické informační centrum Frýdek-Místek, další práce, které mají za cíl zlepšit podmínky k bydlení. Jde na například o výmalbu schodišťového prostoru, protože předchozí výmalba nesplňovala hygienické ani estetické požadavky.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Co je podle vás příčinou vašeho neúspěchu?

Podle mě to souvisí i s tím, že se jste chytli papalášské manýry. Už jsem to třeba psala panu Fialovi, když tvrdil, jak je neetické někomu odebrat náhrady, když nepracuje a co myslíte, odpověděl mi alespoň? Ne. Vám už také většina z nás nestojí ani za odpověď. Dřív jste byli mnohem otevřenější. Naví...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Více peněz pro městskou policii

22:28 Znojmo: Více peněz pro městskou policii

Navýšení rozpočtu Městské policie Znojmo bylo součástí rozpočtového opatření, které schválili znojem…