Frýdek-Místek: Magistrát je prvním v kraji, zapojeným do projektu Dobrý úřad

07.03.2017 15:17

Jsou klienti magistrátu, tedy občané města, ale i občané okolních obcí správního obvodu a dalších měst v rámci celé republiky, spokojeni s přístupem úředníků? Poskytují úředníci dostatečné množství informací ve srozumitelném jazyce rychle a ochotně? Jsou zdvořilí? Jak na klienty magistrátu působí prostředí kanceláře, v níž vyřizovali své náležitosti? Odpovědi na tyto a další otázky získá město díky projektu Dobrý úřad, do kterého se v pondělí zapojilo.

Frýdek-Místek: Magistrát je prvním v kraji, zapojeným do projektu Dobrý úřad
Foto: frydekmistek.cz
Popisek: Frýdek-Místek

Hodnocení je anonymní a je realizováno mimo úřad. Lze se do něj zapojit snadno a rychle. Stačí, aby klient během jednání na úřadě vyplnil kartičku ze žlutého stojánku, kde uvede pouze svou e-mailovou adresu. (datum návštěvy a odbor, na kterém se jednání konalo vyplňovat nemusí) Kartičku vhodí při odchodu z úřadu do schránky na informacích a následující den mu bude zaslán kontakt, kde bude moci zhodnotit svou zkušenost s úředníky a úřadem celkově.

„Zpětná vazba od klientů magistrátu je důležitá. Dává nám informace o tom, kde máme rezervy, co vylepšit a které služby zkvalitnit, aby se občané při jednání na úřadě cítili dobře a byli spokojeni s přístupem i profesionalitou úředníků. Slibujeme si od toho zdokonalení komunikace mezi městem a jeho občany,“ uvedl primátor Michal Pobucký s tím, že stojánky s kartičkami budou k dispozici v místech s větším počtem klientů, tedy zejména u přepážek při vyřizování občanek, pasů nebo řidičáků, ale také v kancelářích bytového oddělení, stavebního řádu, životního prostředí, sociálních služeb a tak dále.

V rámci kraje do projektu nebyl dosud zapojen žádný magistrát, takže ten frýdecko-místecký je prvním.

Průběžné hodnocení lze sledovat ZDE

K hlavním pravidlům systému patří:

  • Hodnocení je anonymní (nikdo se nedozví, jak jste hodnotili a z jaké adresy). Systém neumožňuje úřadu/městu sledovat, ze které e-mailové adresy hodnocení přišlo, popř. z jakých adres bylo či nebylo hodnoceno. Jakmile je Váš e-mail zadán do systému, je mu přiděleno číslo, proto není možné zjistit, kdo hodnotil, pokud vůbec hodnotil. Váš e-mail máme jen my pro případ, že bychom Vás vylosovali a chtěli požádat o adresu, kam můžeme zaslat poukázku na nákup.
  • Vaši e-mailovou adresu nikomu dalšímu nepředáme. Nemusíte se tak obávat nevyžádaných e-mailů komerčních subjektů.
  • Do hodnocení mohou být zařazena pouze vybraná oddělení a odbory, tzn., že nemusíte nutně najít stojánky s formuláři v každé kanceláři. Odbor můžete hodnotit nejvýše jednou měsíčně. Pokud jste v krátké době navštívili tentýž odbor vícekrát, systém Vás o hodnocení požádá pouze jednou. Pokud jste navštívili dva různé odbory – a oba jsou zařazené do systému hodnocení – obdržíte e-maily dva.
  • Svou zkušenost (hodnocení) můžete vyplnit a odeslat nejpozději 5. den od obdržení e-mailu.

Otázky jsou v rámci projektu pro všechny stejné:

  • Byl jste spokojen s osobním přístupem úředníka?
  • Byly Vám poskytnuty dostatečné a srozumitelné informace?
  • Využíváte internetové stránky města?
  • Jak hodnotíte odbornost úředníka?
  • Jak hodnotíte rychlost úředníka?
  • Jak hodnotíte ochotu úředníka?
  • Jak hodnotíte zdvořilost úředníka?
  • Jak hodnotíte prostředí kanceláře?

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

13:05 Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

Plast je celosvětově nejvíce využívaný obalový materiál, stejně tak tvoří největší podíl tříděného o…