Frýdek-Místek: Město zrekonstruovalo další středisko osobní hygieny

02.03.2020 6:31

Statutární město Frýdek-Místek zdárně dokončilo rekonstrukci nevyhovující koupelny v pečovatelském domě na ulici Sadová, kterou úpravami povýšilo na standard střediska osobní hygieny, určeného převážně imobilním klientům.

Frýdek-Místek: Město zrekonstruovalo další středisko osobní hygieny
Foto: frydekmistek.cz
Popisek: Frýdek-Místek

„Snažíme se neustále zvedat standard bydlení v městských objektech, aby se v nich lidem žilo co nejlépe. Protože zde se jedná o bydlení navázané na pečovatelské služby, bylo nutné investovat do speciálního sociálního zařízení, které zvedne komfort zdejším obyvatelům i těm, co o ně pečují,“ shrnul náměstek primátora Radovan Hořínek. „Středisko ale bude využíváno i klienty zde nebydlícími, rozšiřuje nám vlastně činnost sociálních služeb na území města. Ne všechny těžce pohybující se osoby mají koupelny ve svých bytech přizpůsobeny tomu, aby se v nich mohli bezpečně a sami, bez pomoci jiné osoby, osprchovat či vykoupat. Ti všichni budou moci přes městskou pečovatelskou službu zrekonstruované zařízení využít,“ upozornil náměstek primátora Marcel Sikora.

„Já městu moc děkuji za tuto zdařilou rekonstrukci, která přispěje ke zkvalitnění naší pečovatelské služby. Středisko teď dokonale odpovídá požadavkům a potřebám našich klientů, také pečovatelky teď budou mít mnohem lepší podmínky pro svou práci,“ ocenila ředitelka Centra pečovatelské služby Frýdek-Místek Eliška Adamová.

V místnosti byla nevyhovující vana nahrazena sprchovým koutem, komplexní bezbariérové řešení pro tělesně postižené obsahuje všechny nezbytné zařizovací předměty, madla a především stropní zvedací zařízení s pojezdovým systémem, speciálním vakem, který je určen klientům až do 150 kg.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Opravdu máte čisté svědomí?

Dobrý den, opravdu vám přijde OK přijít k titulům tím, že publikujete v podezřelých časopisech nebo v těch, v jejichž vedení jste sám seděl? To vám přijde v pořádku? Dosud jste na mě působil jako morální autorita, ale teď už si to o vás nemyslím

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Příbram: Město opraví budovu čp. 1 na náměstí T. G. Masaryka, do té doby budou úředníci v pronájmu

13:05 Příbram: Město opraví budovu čp. 1 na náměstí T. G. Masaryka, do té doby budou úředníci v pronájmu

V souvislosti s novou legislativou, a s tím souvisejícím nárůstem zaměstnanců městského úřadu, je tř…