Frýdek-Místek: Nejstarší občanka města měla na dortu číslo 106

22.06.2017 13:12

Jak Anna Mazurová primátorovi Michalovi Pobuckému loni při oslavách kulatých 105 let slíbila – že se uvidí i napřesrok – tak se i stalo. Na dortu oslavenkyně se skvělo neuvěřitelné číslo 106, které se rozhodně nikdy nebude jako ozdoba vyrábět sériově.

Frýdek-Místek: Nejstarší občanka města měla na dortu číslo 106
Foto: frydekmistek.cz
Popisek: Frýdek-Místek

„Je to neuvěřitelné, že se tolik let po sobě potkáváme s vědomím, že se paní Mazurová dožila dalších trojciferných narozenin a je schopna s námi ještě promluvit, zavzpomínat, projevit emoce, vnímat, kdo jsme a proč jsme za ní přišli. Nepochybně na to má vliv i rodinné prostředí, které jí její blízcí vytváří. Patří jim obdiv, protože péče o člověka v takto požehnaném věku doma není jednoduchá,“ vyjádřil obdiv nad rekordmankou i její rodinou primátor Michal Pobucký.

Samotná oslavenkyně už sice svou roli na tomto světě vnímá tak, že na ni Pánbůh zapomněl, ale ještě pořád dokazuje svou vitalitu a sílu, když třeba zavzpomíná, že „byla nejhezčí holkou na Marku“. Návštěva z radnice, která přišla poblahopřát a předat kytici a dárkový koš, se tak dozví zase něco nového – že ulice Palkovická byla kdysi známá jako Markova podle kapličky zasvěcené tomuto svatému.

Anna Mazurová si zase vyslechla, že v letošním roce neslaví pouze ona, ale i celé město. Obdržela proto pamětní medaili připomínající 750. výročí Frýdku-Místku. A kdo ví – třeba se i ona šťastné sedmičky ve svém jubileu ještě dočká.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Frýdek-Místek: Ve městě začaly působit terapeutické skupiny pro mladé

16:14 Frýdek-Místek: Ve městě začaly působit terapeutické skupiny pro mladé

Duševní zdraví a osobní rozvoj mladé generace podporují nově otevřené tzv. terapeutické a seberozvoj…