Frýdek-Místek: Příspěvky do vánoční sbírky pomohou hospici

01.12.2022 12:03 | Tisková zpráva

Příspěvky, vhozené do kasičky pod vánočním stromem na náměstí Svobody v Místku, pomohou hospici. Z výtěžku příspěvková organizace města pořídí nezbytné kyslíkové koncentrátory.

Frýdek-Místek: Příspěvky do vánoční sbírky pomohou hospici
Foto: frydekmistek.cz
Popisek: Frýdek-Místek

„Koncentrátor kyslíku pomáhá pacientům s plicními chorobami, nejčastěji s karcinomem plic. Pozitivně ovlivňuje dýchací systém a pomáhá tak i pacientovi se srdečními obtížemi nebo obtížemi cévního systému, i při chronické obstrukční plicní nemoci apod. Díky tomuto zařízení můžeme přijímat pacienty s těmito a podobnými typy onemocnění a ulevit jim od obtíží,“ uvedl ředitel Hospice Frýdek-Místek, p.o., Jan Jursa. Cena jednoho přístroje je asi 30 tis. Kč.

Loni lidé vhodili do kasičky nebo poslali na účet sbírky zhruba 57 tisíc korun. Díky jejich štědrosti pořídil Oblastní spolek Českého červeného kříže defibrilátor (AED – automatický externí defibrilátor), který využívá na výuku první pomoci. „Chtěla bych poděkovat všem občanům Frýdku-Místku, kteří přispěli do vánoční sbírky a my jsme si mohli pořídit potřebné zařízení,“ poděkovala ředitelka spolku Jana Stanovská.

Sbírka Vánoční strom potrvá do konce roku. Možností, jak do ní přispět, je několik. Kromě vhození příspěvku do pokladničky na náměstí Svobody je možné zaslat peníze na účet, a to také prostřednictvím QR kódu.

QR

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

RNDr. Alexandr Vondra byl položen dotaz

svoboda slova

Cituji vás: ,,„Pak tu ale máme spoustu věcí označovaných za ‚dezinformační narativ‘ a podobně, kdy je zřejmé, že se toto označení používá jen jako zbraň proti politickým oponentům." Je zajímavé, že to říkáte zrovna vy, když tato vláda, kde je i ODS a ostatně hlavně sám Fiala dost často toto dělá a n...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bohumín: Vrbické jezero je v pohybu, dračí lodě vystřídá triatlonová výzva

22:09 Bohumín: Vrbické jezero je v pohybu, dračí lodě vystřídá triatlonová výzva

Vrbické jezero se opět po roce promění v centrum dragonboatingu, týmové vodní disciplíny, v níž měří…