Frýdek-Místek: Simulovaná havárie v hale Polárka prověří připravenost složek integrovaného záchranného systému

18.01.2017 7:31

V úterý 31. ledna v 10 hodin se začnou k hale Polárka sjíždět hasiči, policisté i záchranáři. Důvodem bude cvičení složek Integrovaného záchranného systému (IZS), zaměřené na likvidaci toxického čpavku ze strojovny haly Polárka.

Frýdek-Místek: Simulovaná havárie v hale Polárka prověří připravenost složek integrovaného záchranného systému
Foto: frydekmistek.cz
Popisek: Frýdek-Místek

Při cvičení bude použita i mobilní siréna, jejímž prostřednictvím budou občané informováni o chemické havárii a vyzváni k zaujetí opatření vedoucích ke zmírnění následků. Žádáme občany, aby po zaslechnutí varování zachovali klid a nepodléhali panice. Varování bude součástí cvičení.

Cílem simulovaného úniku nebezpečného toxického plynu z haly Polárka je prověřit připravenost a schopnost provozovatele haly, hasičů, policistů, strážníků, záchranářů i krizového štábu města co nejrychleji zlikvidovat případnou chemickou havárii a minimalizovat její následky. Úspěšnost akce se z velké míry odvíjí od vzájemné spolupráce a komunikace všech zúčastněných.
„V okolí haly Polárka bude v inkriminovanou dobu větší pohyb záchranářských vozidel, ale také policistů a strážníků. Zásadní omezení dopravy se nechystá a nemělo by dojít ani k zásadnímu omezení provozu haly. Nicméně je nutné, aby řidiči, chodci i návštěvníci haly dbali pokynů zasahujících složek,“ vyzval primátor Michal Pobucký.

Pozn.: Krizový štáb města – jeho úkolem je mimo jiné spolupracovat s hasiči, policisty a záchranáři při řešení krizových situací, projednávat možnosti řešení a navrhovat opatření primátorovi (předsedovi krizového štábu), organizovat ochranu obyvatelstva postiženého území, ale také zpracovávat a předávat aktuální informace sdělovacím prostředkům a široké veřejnosti. Cvičení tedy prověří i schopnost krizového štábu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ústí nad Labem: Cyklobus z Labské stezky bude jezdit i tento rok

19:06 Ústí nad Labem: Cyklobus z Labské stezky bude jezdit i tento rok

Využijte možnost bezplatné přepravy z Labské stezky přes Klíši a Bukov na Severní Terasu.