Frýdek-Místek: Strážníci budou hlídkovat u hřbitovů

24.10.2017 9:16

V následujících dnech, stejně jako každým rokem, budou hřbitovy zažívat jednu z největších návštěvností v roce. Důvodem je blížící se Památka zesnulých, která připadá na 2. listopad.

Frýdek-Místek: Strážníci budou hlídkovat u hřbitovů
Foto: frydekmistek.cz
Popisek: Frýdek-Místek

Při této příležitosti se hřbitovy již několik dní předem halí do květinové výzdoby a světel svíček, které tam přinášejí příbuzní zesnulých. V rámci této tradice budou hřbitovy ve správě města otevřeny déle, než je obvyklé. V blízkosti hřbitovů budou hlídkovat také strážníci, kteří se zaměří zejména na vykradače aut a hřbitovní zloděje věnců a kytic.

Provozní doba hřbitovů bude prodloužena od 26. října do 5. listopadu.

  • bez omezení - hřbitov v Chlebovicích, ve Skalici, v Lysůvkách a evangelický hřbitov v Lískovci
  • do 20 hodin - hřbitov ve Frýdku a katolický hřbitov v Lískovci

Dušičkový čas doprovázen vyšší návštěvností hřbitovů souvisí se zvýšenou frekvencí dopravy v okolí pohřebišť a spojován bývá také s krádežemi. V okolí hřbitovů proto budou od tohoto čtvrtku 26. října až do neděle 5. listopadu hlídkovat strážníci městské policie.

„Strážníci se zaměří jednak na usměrňování provozu u příjezdu a výjezdu ze hřbitovů, ale také na vykradače aut a hřbitovní zloděje. Zvýšenou pozornost budou věnovat lokalitě centrálního hřbitova na Panských Nových Dvorech, ale také okolí hřbitovů ve Skalici, Chlebovicích, Lysůvkách a Lískovci,“ řekl ředitel městské policie Ivo Kališ.

V souvislosti se zvýšeným pohybem na veřejných pohřebištích žádáme občany o dodržování bezpečnosti a zároveň je žádáme, aby v případě zahlédnutí podezřelých osob kontaktovali městskou policii na lince 156 nebo Policii ČR na lince 158.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Do Afriky poputují více než dvě stovky kol

13:05 Hradec Králové: Do Afriky poputují více než dvě stovky kol

Město Hradec Králové se v září loňského roku připojilo k iniciativě Kola pro Afriku. S pomocí občanů…