Frýdek-Místek: V Lískovci bude tříměsíční uzavírka

27.05.2017 14:59

Radní města schválili opravu komunikace v místní části Lískovec. Nový asfaltový koberec dostane komunikace K Sedlištím, a to v části od trafa ke hřbitovu. Práce, které budou zahájeny již ve čtvrtek 1. června a ukončeny 31. srpna si vyžádají úplnou uzavírku. Objízdná trasa bude vedena po místních komunikacích Valcířská a Dlouhá. Uzavírka se dotkne i cestujících městskou hromadnou dopravou.

Frýdek-Místek: V Lískovci bude tříměsíční uzavírka
Foto: frydekmistek.cz
Popisek: Frýdek-Místek

„Oprava zahrnuje frézování asfaltového krytu vozovky včetně výměny kompletních podkladních vrstev. Komunikace bude v celé své délce rozšířena na šest metrů, přičemž bude nutné část úseku odvodnit a v komunikaci vybudovat osm uličních vpustí,“ upřesnil předseda představenstva TS a.s. Jaromír Kohut.

Práce na silnici si vyžádají úplnou dopravní uzavírku daného úseku. Objízdné trasy budou vedeny po místních komunikacích Valcířská a Dlouhá (viz mapka). Řidiče na ně navedou dopravní značky. Omezení se dotkne i cestujících autobusy. Zastávka autobusové linky č. 11, „Lískovec, požární zbrojnice“ bude přemístěna k hlavní silnici II/447 (ulice Vratimovská) a zastávka „Lískovec, mateřská škola“ bude dočasně zrušena.

„Vyšli jsme vstříc požadavkům místních občanů. Oprava komunikace souvisí s již realizovanou výstavbou nového chodníku v daném úseku. Je žádoucí, aby obě akce byly dokončeny současně.  Náklady na výstavbu chodníku činí necelých pět milionů korun a na opravu komunikace něco málo přes sedm milionů korun. Práce realizuje městská společnost TS a.s.,“ doplnil náměstek Karel Deutscher. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Den Země - v hlavní roli žabák i aprílové počasí

16:14 Jihlava: Den Země - v hlavní roli žabák i aprílové počasí

Jihlava oslavila Den Země. I přes nepříliš hezké počasí přišly na Masarykovo náměstí stovky návštěvn…