Frýdek-Místek: Vánoční strom v Místku bude zkrácen

11.12.2017 21:17

Technické služby města při pravidelné kontrole objevily svislou prasklinu v kmeni Vánočního stromu na místeckém náměstí. V součinnosti s městskou policií byla následně přijata bezpečnostní opatření do doby, než bude zkrácen tak, aby nepředstavoval bezpečnostní riziko.

Frýdek-Místek: Vánoční strom v Místku bude zkrácen
Foto: frydekmistek.cz
Popisek: Frýdek-Místek

„Za ty roky se nám nic podobného nestalo. Každé dřevo samozřejmě pracuje a čím větší výkyvy teplot, tím to může být více znát. Teď například máme po mrazech a při větrném počasí sedm stupňů nad nulou. Každopádně strom odstrojíme a čekáme na příjezd těžké techniky, abychom mohli strom zkrátit,“ uvedl předseda představenstva technických služeb TS a.s. Jaromír Kohut.

„Nikdo nemůže vědět, jak je to poškození vážné, ale rozhodně to nemůžeme brát na lehkou váhu. Nikdo si nedovolí v takovém případě riskovat něčí zdraví nebo život,“ reagoval na vzniklou situaci primátor města Michal Pobucký. Ten nechal ohrožený prostor opáskovat městskou policií a rovněž byl zrušen program na pódiu.

Částečně byl omezen také stánkový prodej, ale v dalších dnech by se program Adventního městečka měl znovu plnohodnotně rozběhnout. Vánoční strom, který byl původně jeho dominantou, bude sice menší, ale pořád „náš“. A možná se u něj i více lidí vyfotí, když se jim vejde celý do záběru…

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Mezinárodní pivní festival zahájila soutěžní část

13:37 Litoměřice: Mezinárodní pivní festival zahájila soutěžní část

Již 34. ročník prestižního Mezinárodního pivního festivalu byl dnes zahájen na litoměřickém výstaviš…