Frýdek-Místek: Začaly celoplošné opravy cest

06.05.2017 14:40

S koncem zimního období každoročně zaměstnanci technických služeb mapují stav povrchu místních komunikací, aby mohli zpracovat plán oprav výtluků. V dubnu už byly realizovány i velkoplošné opravy.

Frýdek-Místek: Začaly celoplošné opravy cest
Foto: frydekmistek.cz
Popisek: Frýdek-Místek

V úterý 25. dubna například dokončili zaměstnanci TS a.s. celoplošnou opravu povrchu komunikace na ulici Puškinova která se blížila výměře 2000 m2. „S přípravnými pracemi jsme zde začali již 19. dubna, kdy naši pracovníci provozu Komunikace nejprve odfrézovali vrchní část vozovky a provedli výškové úpravy kanalizačních poklopů, mříží uličních vpustí a podobně.

Pak následovalo strojní čištění celé plochy a ruční příprava, kdy se osekávaly neofrézované částí asfaltu kolem obrubníků. Poté přišel na řadu spojovací postřik asfaltovou emulzí pro lepší spojení stávajícího podkladu a nové asfaltové vrstvy. Na takto připravený povrch byl finišerem poležen nový asfalt, který byl zaválcován. Poslední činností na nově položeném asfaltovém koberci je ošetření pracovních spár zálivkovou hmotou,“ vysvětlil jednotlivé etapy předseda představenstva TS a.s. Jaromír Kohut.  

Další ulicí, která byla koncem dubna v plánu celoplošných oprav v podobném rozsahu, byla Bavlnářská. Počátkem května provedou zaměstnanci TS a.s. ještě další velkou opravu na ulici Krátká. „Opravy doprovázejí dočasná dopravní značení, chtěl bych všechny požádat, aby je kvůli bezpečnosti respektovali,“ vyzval náměstek primátora Karel Deutscher.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mladá Boleslav: Klienti Naděje pomáhají s venčením psů v útulku

7:37 Mladá Boleslav: Klienti Naděje pomáhají s venčením psů v útulku

O lidech bez domova se obecně ví, že milují čtyřnohé kamarády a velmi často si je pořizují jako své …