Frýdlant: Hlučný most za autokempem směrem ke statku nahradí nový, železobetonový

10.04.2023 16:11 | Tisková zpráva

S výměnou hlučného vojenského mostu v Jizerské ulici za autokempem směrem k bývalému státnímu statku počítá v příštích letech město Frýdlant. Most konstrukce Bailey, neboli vojenský skládací most, který je při projetí vozidel velmi hlučný, nahradí most nový, železobetonový. V současné době se k výměně mostu zpracovává projektová dokumentace.

Frýdlant: Hlučný most za autokempem směrem ke statku nahradí nový, železobetonový
Foto: wikipedia
Popisek: Frýdlant

Areál bývalého státního statku se v poslední době probouzí k životu. Vznikly zde nové byty, funguje tu autoservis, prodejna instalatérských potřeb, truhlárna a jsou tu třeba i sklady. Ruku v ruce s tím samozřejmě stoupá počet lidí, kteří přes vojenský most v Jizerské ulici přejíždějí a hluk, který přitom vozidla dělají, je pro obyvatele této lokality velmi nepříjemný. Město Frýdlant se proto rozhodlo tento skládací most typu Bailey nahradit mostem klasickým,“ vysvětluje místostarosta Frýdlantu Jiří Stodůlka. V současné době vzniká projektová dokumentace nového mostu, od které se bude odvíjet i jeho cena. Realizovat by ho Frýdlant chtěl v příštích letech.

Nejde přitom o jediný most, kterému se v současné době ve Frýdlantu projektanti věnují. „Vzniká například projektová dokumentace k mostku přes potok na cestě z Větrova směrem na Zátiší. Ten je v havarijním stavu a nutně potřebuje obnovu. V neposlední řadě je již dokončena projektová dokumentace k mostu v Březinově ulici a pracuje se na stavebním povolení,“ uzavírá místostarosta Frýdlantu. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Třebíč: Revitalizace zámeckého parku začíná

22:09 Třebíč: Revitalizace zámeckého parku začíná

Po obnově oblíbeného parku Hrádek se dostane péče i tomu zámeckému. Aktuálně jsou dokončeny přípravn…