Frýdlant: V základní škole v Husově ulici se intenzivně pracuje

24.07.2016 20:06

Nová sociální zařízení bude mít od září základní škola v Husově ulici ve Frýdlantě. Jde o třetí velkou investici do školy v posledních letech. Stihnout se má do konce srpna, přestože situaci zkomplikovala havárie vody.

Frýdlant: V základní škole v Husově ulici se intenzivně pracuje
Foto: wikipedia
Popisek: Frýdlant

Větší obnova začala v základní škole v Husově ulici v roce 2009. „Tehdy byla díky finanční podpoře Evropské unie, konkrétně dotaci z programu životního prostředí, snížena energetická náročnost budovy. Objekt se dočkal výměny oken, zateplení, výměny svítidel. V loňském roce jsme pak na obnovu budovy navázali další investicí, kdy se díky podřezávce části suterénního zdiva zbavila škola v dolní části objektu vlhkosti. Ta trápila především šatny dětí,“ vypočítává předešlé investice starosta Frýdlantu Dan Ramzer. Letos přišla na řadu další obnova, tentokrát sociálního zařízení. Ve škole se tak od začátku prázdnin intenzivně pracuje.  „Nové budou po skončení rekonstrukce toalety, umyvadla, příčky, omítky, osvětlení, vnitřní rozvody elektroinstalace, vody a kanalizace včetně rozvodu požární vody. Samozřejmostí bude také nová dlažba,“ říká vedoucí investičního oddělení majetkosprávního odboru Městského úřadu Frýdlant Zdena Ubiasová. Obnova sociálního zařízení už byla ve škole nezbytná. „Kabinky byly z první poloviny minulého století a jejich stav byl opravdu tristní. Jsem rád, že zastupitelstvo uvolnilo peníze na to, aby byla rekonstrukce provedena a navíc najednou, komplexně a v jedné etapě,“ doplňuje starosta města.

Rekonstrukci sociálních zařízení ale ještě před samotným zahájením prací zkomplikovala havárie vody v objektu. Kvůli ní je nutné vyměnit v některých prostorách školy podlahy a opravit omítku a podhledy. Vše by se ale město stihnout do 22. srpna 2016, který je také termínem ukončení rekonstrukce sociálních zařízení. Tak, aby děti ze základní školy v Husově ulici mohly nastoupit 1. září výuku ve své, novotou zářící škole,“ uzavírá Dan Ramzer.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…