Frýdlant: Ve městě přibydou další kamery

31.05.2016 15:45

V květnu 2016 požádalo Město Frýdlant o registraci akce: Frýdlant – rozšíření MKDS – 2 body. Pokud vše dopadne, jak se předpokládá, přibydou díky 350 tisícové dotaci z Ministerstva vnitra ČR do městského kamerového dohlížecího systému v listopadu 2016 dva nové body.

Frýdlant: Ve městě přibydou další kamery
Foto: wikipedia
Popisek: Frýdlant

Jeden bude pomocí otočné kamery hlídat křižovatku ul. Míru, Mezibranská a Raisova a zároveň i severozápadní cíp městského parku na břehu řeky Smědé. Druhý bod na křižovatce ul. Fügnerova, Lužická a K Bažantnici bude dohlížet na velký prostor před nemocnicí a hlavně na výpadovku na Habartice. Zde budou kamery dvě, jedna otočná a jedna pevná.

Na konci roku 2016 by na pořádek a bezpečnost ve městě mělo ikona souborudohlížet už šestnáct kamer. Starosta Frýdlantu Dan Ramzer chce prosadit, aby se každý rok kamerový systém rozšířil o dvě až tři kamery. Systém obsluhují 24 hodin denně na dispečinku Obvodního oddělení KŘLK Policie ČR ve Frýdlantě proškolení policisté. Systém využívá též městská policie.

Existenci městského kamerového dohlížecího systému frýdlantští občané naprostou většinou vítají. Návštěvníci a občané se pak cítí ve městě bezpečněji, drobná kriminalita je vytlačována z centra a všichni musí počítat s tím, že jejich případné nezákonné chování je v systému zaznamenáno a může být použito jako důkaz. O umístění kamer jsou informace přímo v lokalitách na cedulích a na nálepkách nebo na www.mesto-frydlant.cz.

Jako pokaždé před spuštěním nové akce, prosíme naše občany o vyplnění krátké ankety, která pomůže k vyhodnocení akce minulé a k naplánování akce budoucí.

Děkujeme.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…