Frýdlant má další dva kamerové body. Město hlídá už šestnáct kamer

03.12.2016 17:40

Město Frýdlant má od roku 2005 svůj kamerový dohlížecí systém, který dle svých možností modernizuje, zefektivňuje a rozšiřuje. Zatím poslední velká akce byla registrována pod názvem: Frýdlant – rozšíření MKDS – 2 body.

Frýdlant má další dva kamerové body. Město hlídá už šestnáct kamer
Foto: wikipedia
Popisek: Frýdlant

Díky dotaci 335 878 Kč z Ministerstva vnitra ČR - odbor bezpečnostní politiky a prevence kriminality - přibyly do městského kamerového dohlížecího systému v listopadu 2016 ve Frýdlantu dva nové body. „Jeden pomocí otočné kamery hlídá jižní cíp městského parku na břehu řeky Smědé a zároveň křižovatku ul. Míru, Mezibranská a Raisova. Druhý bod na křižovatce ul. Fügnerova, Lužická a K Bažantnici dohlíží na velký prostor před nemocnicí a hlavně na výpadovku na Habartice. Zde jsou kamery dvě, jedna otočná a jedna pevná,“ popisuje situaci starosta města Dan Ramzer. Celková výše financování projektu dosáhla částky 844 755,45 Kč.

Na konci roku 2016 má tedy Městský kamerový dohlížecí systém Frýdlant celkem 14 kamerových bodů se 16 kamerami, z toho jsou tři otočné. Kamery prioritně obsluhuje dispečink Obvodního oddělení Policie ČR Frýdlant. Strážníci Městské policie Liberec využívají pro svou práci hlavně záznamové zařízení, protože většinu svého času tráví na ulici, v terénu.

Město Frýdlant má v tuto chvíli naplněnu polovinu kapacity svého kamerového systému. Předmětem jednání všech zúčastněných je, kde budou další kamery. K tomuto se na webu města mohli vyjádřit i občané Frýdlantu, kteří si přejí kamery například u škol, na křižovatce Žitavská, Tovární, Míru, Komenského a Nádražní nebo v městském parku u kostela Nalezení Svatého Kříže.

reklama

autor: PV

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Papaláši

Nemáte dojem, že se vy politici, evidentně SPD nevyjímaje, chováte jako papaláši? Přijde vám etické zvyšovat si platy, když většině lidem klesají, a když ještě k tomu pobíráte náhrady? Navíc podle vás je v pořádku a etické vůči nám lidem, kteří vše platíme z našich daní, pobírat náhrady v plné výši,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český Krumlov: Na úřad s občankou v mobilu

7:04 Český Krumlov: Na úřad s občankou v mobilu

V lednu byly spuštěny eDoklady – aplikace, která v zabezpečené formě obsahuje občanský průkaz. Posky…