Hasiči ve Znojmě se příští rok dočkají nové stanice

30.11.2016 6:30

Znojemští mají důvod k radosti. V pondělí tu totiž byla zahájena výstavba centrální požární stanice. Vrcholní představitelé HZS ČR a zástupci Policie ČR, Zdravotnické záchranné služby JMK a zástupci města Znojma (v zastoupení místostarostů Jana Groise a Jana Blahy) slavnostně poklepali základní kámen nové požární stanice.

Hasiči ve Znojmě se příští rok dočkají nové stanice
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

Hasiči se nebudou stěhovat daleko. Nová budova, která bude podle plánů výstavby dokončena závěrem roku 2017, bude stát rovněž na ulici Pražská. Bude zde dislokováno na 26 kusů požární techniky. Budova se bude skládat ze dvou propojených částí – samotné centrální požární stanice a sídla územního odboru Znojmo vč. zázemí pro výkon státní správy.

Profesionální hasiči slouží ve Znojmě od roku 1953. První stanice byla v objektu nacházejícím se na Slepičím trhu v centru Znojma. Po deseti letech byla schválená a zahájená výstavba stanice na ul. Zborovská. Později byla přistavěná budova okresní inspekce požární ochrany na ul. Pražská 81. V roce 1995 byla bezúplatným převodem získána budova bývalého štábu CO na ul. Pražská 83, která je stavebně propojena s budovou s číslem orientačním 81. Vznikl tak poměrně velký nesourodý komplex tří budov, který nebyl připraven pro potřeby jednotky a současně ředitelství územního odboru. Postupem času se množily problémy související se špatným technickým stavem budov vč. havarijního stavu garáží.

V roce 2014 proto bylo rozhodnuto o výstavbě nové stanice v objektu Policie ČR rovněž na ulici Pražská. V tomto areálu tak postupně vznikají základny všech tří hlavních složek Integrovaného záchranného systému. Výstavba nové stanice započala likvidací garáží a objektů bývalé Pohraniční stráže za pomocí techniky a příslušníků Záchranného útvaru HZS ČR Hlučín. Náklady na vybudování stanice činí 90 milionů korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…