Havířov: Dobrovolní hasiči získali dárky od Moravskoslezského kraje

08.12.2018 6:32

Kraj každoročně obdarovává hasiče v regionu. Moderní techniku, speciální obleky a další vybavení dostali nejen profesionálové, ale také dobrovolní hasiči. V roce 2018 kraj hasičům daroval majetek v celkové hodnotě 44,1 milionu korun. Mezi obdarovanými byli také dobrovolní hasiči z Havířova.

Havířov: Dobrovolní hasiči získali dárky od Moravskoslezského kraje
Foto: hyundai.phorum.cz
Popisek: Havířov

Zástupci Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje a zástupci jednotek sboru dobrovolných hasičů převzali dary, které jim výrazně pomohou při jejich činnosti. Profesionální hasiči letos získali od kraje vybavení za více než 38 milionů korun. Jednalo se například o 4 vodní skútry včetně záchranných platforem a přívěsu pro jejich přepravu, speciální ochranné obleky a obleky včetně příslušenství pro práci ve vodě nebo moderní hydraulickou vyprošťovací sadu.

Zkrátka však nepřišly ani jednotky dobrovolných hasičů. "Do celkem 42 obcí v regionu přerozdělíme techniku, která bude významným pomocníkem při naší práci. Celkově je v Moravskoslezském kraji 363 dobrovolných jednotek požární ochrany a v nich 5 195 dobrovolných hasičů, kteří jsou připraveni být kdykoliv k dispozici. Těší mě, že vedení kraje o naší práci ví a podporuje ji," řekl starosta Krajského sdružení hasičů Moravskoslezského kraje Leo Kuběna.

Jednotkám sboru dobrovolných hasičů vybraných obcí věnoval Moravskoslezský kraj vybavení za skoro 5 a půl milionu korun - 18 termokamer, 28 automatizovaných externích defibrilátorů, 10 průmyslových mokro-suchých vysavačů a šest desítek speciálních obleků. K obdarovaným jednotkám patřily také sbory dobrovolných hasičů z Havířova, které od kraje získaly průmyslový vysavač a speciální obleky za více než 100 tisíc korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jablonec nad Nisou: Kříž v Lučanské ulici opět září

22:28 Jablonec nad Nisou: Kříž v Lučanské ulici opět září

U ošetřeného jasanu v Jabloneckých Pasekách je nyní opravený křížek. Zatímco strom loni nechal odbor…