Havířov: Domov seniorů Helios získal nejvyšší ocenění kvality v sociálních službách

24.04.2016 8:35

Pět hvězdiček, nejvyšší možné ocenění, získal havířovský Domov seniorů Helios v rámci hodnocení kvality poskytovaných služeb. Certifikát předal Domovu krajský zástupce Asociace poskytovatelů sociálních služeb ČR Ing. Radek Baran za účasti vedení města ve středu 20. dubna.

Havířov: Domov seniorů Helios získal nejvyšší ocenění kvality v sociálních službách
Foto: hyundai.phorum.cz
Popisek: Havířov

Každé zařízení, které chce demonstrovat, jakou kvalitu péče poskytuje svým uživatelům, má možnost přihlásit se k certifikaci Značky kvality v sociálních službách. Získané ocenění rovněž podává informaci o tom, jakou kvalitu mohou uživatelé od života v domově očekávat. Značkou kvality se hodnotí důležité aspekty poskytování sociální služby vždy z úhlu pohledu samotného uživatele této sociální služby.

"Proto jsme se i my přihlásili k této certifikaci," uvedla Mgr. Bc. Gabriela Kunčická, vedoucí sociálního útvaru DsH střediska Helios. "Nejprve jsem odeslala vyplněný dotazník za domov, přiložila požadované dokumenty, a taktéž jsme uživatelům a rodinným příslušníkům rozdali dotazníky, které certifikace vyžaduje. Jakmile byly všechny podklady k dispozici, odeslali jsme je a následně koncem loňského roku přijeli dva externí nezávislí certifikátoři, kteří po dobu celého dne pobývali v zařízení a hodnotili důležité aspekty námi poskytované služby."

Domov seniorů Helios poskytuje dva typy sociálních služeb, a to domov se zvláštním režimem a domov pro seniory. O certifikaci požádali pro obě poskytované služby. Hodnotí se oblast ubytování, stravování, kultura a volný čas, partnerství a péče. Ve výsledném hodnocení všech oblastí získali 5*, což je nejvyšší možný počet dosažených. Naši senioři se tak mohou pochlubit, že "bydlí v pětihvězdičkovém".

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

22:09 Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

Dobrá zpráva pro peněženky téměř čtyř tisíc nájemníků městských bytů. Radnice jim vrátí rekordní pře…