Havířov: Městská agentura letos opravila už 253 bytů a nebytových prostor

17.07.2017 6:33

Městská realitní agentura Havířov nechává průběžně opravit volné městské byty, které spravuje. V první půlce letošního roku se městské společnosti podařilo vysoutěžit a přidělit firmám k opravám o 31 bytů více než v loňském roce.

Havířov: Městská agentura letos opravila už 253 bytů a nebytových prostor
Foto: hyundai.phorum.cz
Popisek: Havířov

"Průměrná cena oprav volných bytů či nebytových prostor v prvním pololetí tohoto roku přesáhla sto tisíc korun. Za toto období bylo aktivně osloveno dvacet šest různých dodavatelů, přičemž vítěznou nabídku podalo dvacet jedna z nich. Celkem bylo za toto období do bytového fondu investováno přes dvacet sedm milionů korun, což činí úsporu téměř jedenáct procent oproti předpokládaným cenám oprav těchto bytů. Z plánované investice do bytového fondu pro letošní rok máme vyčerpáno více než padesát procent," sdělil Marek Klimša, vedoucí investičně-provozního odboru MRA.

MRA letos navýšila požadavky na stav a vybavení nově předávaných bytů. "S ohledem na zvyšující se nároky zájemců o pronájem městských bytů a zkušenosti techniků volných bytů s opotřebením zařizovacích prvků v opravovaných bytech a také kvalitou prováděných prací došlo v prvním pololetí k navýšení požadavků na standardy konstrukčních prvků a zařizovacích předmětů bytu i kvality práce," objasnil Klimša. Dodal, že MRA si od tohoto navýšení komfortu a kvality bydlení v městských bytech slibuje úspěšnější pronajímání takto opravených bytů či nebytových prostor.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice získají napojení na vysokorychlostní trať

13:37 Pardubice získají napojení na vysokorychlostní trať

Správa železnic pokračuje v přípravách sítě vysokorychlostních tratí, o pokračujících pracích přijel…